fbpx

Zin en onzin van persoonsanalyses

In samenwerking met baandomein bieden we dit webinar aan.

Datum

– Donderdag 21 september 2023

Vindt online plaats van 09:30 tot 11:30 uur


Insights, Profile Dynamics, Disc, MBTI, Enneagram, Mydrives, assessments etc. Er zijn inmiddels veel modellen, theorieën, instrumenten en testen die allemaal iets willen zeggen over het gedrag, de samenwerking, cultuur en communicatie. Van het individu, het team of zelfs de hele organisatie. Veelal gebaseerd op wereldwijd erkende theorieën en modellen, soms zelf ontwikkeld maar zelden echt gevalideerd. Helaas blijkt nog veel te vaak dat vooral het nummer, de kleur of de afkorting van je type blijft hangen. Dat het geleerde en de inzichten weer wegzakken of krijgen mensen te horen “Ja, jij bent ook zo blauw!”.

Persoonsanalyses en dergelijke instrumenten bieden, mits goed ingezet, juist zeer veel waarde. Het succes ervan (en vooral de toepassing) hangt uiteraard af van het instrument en zeker ook professionaliteit van degene die het toepast.

“A fool with a tool is still a fool”.

Waar kun je nu op letten als je met dit soort instrumenten wil werken? Wat zijn de do’s and don’ts? Wat kun je er mee en wat levert het op? Daar gaat deze online workshop over.

In deze workshop komt aan bod:

  • Welke instrumenten zijn er en wat zijn verschillen en overeenkomsten?
  • Hoe implementeer je dergelijke instrumenten dusdanig dat deze echt toegepast en gebruikt worden en het niet blijft bij een leuke interventie
  • Waar kun je op letten bij de selectie van een instrument en de bijbehorende adviseur/coach?
  • De bruikbaarheid ervan bij werving en selectie
  • Zelf doen of uitbesteden? De meerwaarde van een interne pool

Natuurlijk is er voldoende ruimte voor vragen en discussie én is er een oefening die direct laat zien welke meerwaarde instrumenten kunnen bieden.

Voor wie?
De workshops is bedoeld voor leidinggevende en HR-functionarissen die al werken of willen gaan werken met dergelijke analyses.

Door wie?
Deze workshop wordt via Teams gegeven door Gabriela van Gemert van de Van Gemert Groep. Gabriela nam zelf meer dan 600 persoonsanalyses (via Profile Dynamics) af en werkte in coaching en teamtrajecten met dit en andere instrumenten.

Schrijf je nu in

Praktische info
Soort workshop: Online
Organisator: Baandomein
Datum: 21 september 2023
Duur: 2 uur

Deel deze workshop:

Je contactpersoon
Column-Ilonka-Sinkeldam-foto-Peter-Müllenberg-759x500
Ilonka Sinkeldam
Directeur
Telefoon: 06 51 66 62 57
Organisatie: Baandomein

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.