fbpx

SLIM is een subsidieregeling vanuit de overheid, waarbij individuele mkb-bedrijven én samenwerkingsverbanden subsidie kunnen aanvragen voor activiteiten rondom scholing en ontwikkeling van hun medewerkers.

Veel mkb-ondernemers willen graag investeren in de ontwikkeling, het opleiden en het begeleiden van werknemers gedurende hun hele loopbaan, maar hebben daar niet altijd de mogelijkheden voor. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen tijdens zijn of haar werkzame leven. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet van leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken.

Het Limburgse initiatief Leo Loopbaan inspireert en ondersteunt sinds 2019 het Limburgse individu op het gebied van Loopbaanontwikkeling. Leo inspireert ook werkgevers om zich in te zetten voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Dit via diensten als workshops, koffiebreaks, loopbaangesprekken, loopbaan-apk en de Experiences.  Met die ervaring wil Leo Loopbaan Limburgse mkb-bedrijven graag helpen om een aantrekkelijk activiteitenplan te maken om de SLIM-subsidie aan te vragen én tot uitvoer te brengen.

Ook werkgevers worden benaderd om zich in te zetten voor de ontwikkeling van hun werknemers. Daarom helpt Leo mkb-bedrijven een activiteitenplan te maken om de SLIM-Subsidie aan te vragen én tot uitvoering te brengen. Zo blijven medewerkers, nu en in de toekomst, waardevolle krachten op de arbeidsmarkt én een bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen.

Leo Loopbaan is een samenwerking tussen publieke en private partijen in Limburg, zoals Provincie Limburg, LWV, MKB-Limburg, UWV, Gilde Opleidingen, Vista College, Citaverde College, Leren & Werken en Techniek Coalitie Limburg.

BELANGRIJK: we willen het plan en de aanvraag goed met u voorbereiden. Het is dus belangrijk dat we ruim vóór 1 september hiermee aan de slag gaan!

De SLIM regeling op een rijtje voor het individuele MKB-bedrijf

 • Er is in 2020 29,5 miljoen euro beschikbaar voor individuele MKB-bedrijven.
 • De subsidieaanvraag kan worden ingediend van 1 september t/m 30 september (dit regelt Leo dus voor u).
 • Voor bedrijven met 50-250 medewerkers bedraagt de SLIM-subsidie 60% van de subsidiabele kosten
 • Voor bedrijven met minder dan 50 medewerkers bedraagt de SLIM-subsidie 80% van de subsidiabele kosten
 • De subsidiabele kosten moeten minimaal € 5.000,00 bedragen.
 • De subsidie is maximaal € 24.999,00

De SLIM regeling op een rijtje voor samenwerkingsverbanden

 • Er is jaarlijks 17,5 miljoen euro beschikbaar voor samenwerkingsverbanden
 • Samenwerkingsverbanden kunnen van 1 april 2020 t/m 30 juni 2020 subsidie aanvragen.
 • Bij samenwerkingsverbanden bedraagt de SLIM-regeling maximaal 60% van de subsidiabele kosten
 • De subsidie is maximaal € 500.000,00 per samenwerkingsverband.

Welke activiteiten?

Het activiteitenplan voor de subsidie-aanvraag kan bestaan uit de volgende activiteiten:

 • Een analyse binnen uw bedrijf, uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan. Dit plan levert een bijdrage aan uw ondernemingsdoelstellingen.
 • Het concreet uitvoeren van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werknemers in de onderneming. U kunt daarbij denken aan loopbaanadviezen, loopbaan-apk’s en interne workshops. Deze activiteiten zorgen voor een gezonde ontwikkeling van uw medewerkers en uw bedrijf. Met deze aanpak behoudt én ontwikkelt u de talenten van uw mensen.
 • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in uw onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk
 • Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Leo Loopbaan zorgt naast het maken van het plan en de subsidie-aanvraag ook voor het uitvoeren van deze activiteiten. Daar waar nodig worden partners hierbij ingeschakeld. U kunt natuurlijk ook bestaande leveranciers in het plan laten opnemen.

Aanpak en kosten

We maken dus samen met u het plan en de aanvraag voor de subsidie. Dat gaat op hoofdlijnen als volgt:

 • Na uw aanmelding nemen wij contact met u op en stellen we samen met u een activiteitenplan en begroting op. Hierbij houden we ons aan de voorschriften en het format van de subsidie.
 • Dit activiteitenplan wordt gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden.
 • Leo dient namens u de subsidieaanvraag in.
 • Na een positieve beschikking, organiseert Leo samen met u de uitvoering van de activiteiten.
 • U krijgt ondersteuning in de administratieve verplichtingen die u heeft i.r.t. de subsidie.
 • Samen met Leo zorgt uw onderneming voor duurzame inzetbaarheid van uw mensen, talentontwikkeling en resultaat.
 • De voorbereidingen en de aanvraag doet Leo kosteloos.
 • Bij gunning van de regeling voor individuele bedrijven van de subsidie brengt Leo bij u een fee van 7,5% van de gunning in rekening t.b.v. de organisatiekosten van Leo voor de volledige aanvraag, begeleiding en afhandeling.
 • Bij aanvragen voor samenwerkingsverbanden worden aparte afspraken hierover gemaakt.

Mijn actie geldt 365 dagen lang!

Kijk ook eens bij onze speciale activiteiten voor bedrijven ‘Koffiebreak’ en ‘Experiences

Mijn actie geldt 365 dagen lang!

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom SLIM? Meld je dan NU aan op de nieuwsbrief.

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.