fbpx

Medewerkers helpen om zich verder te ontwikkelen

Leo inspireert werkgevers om zich in te zetten voor de ontwikkeling van hun werknemers. Zo blijven zij, nu en in de toekomst, waardevolle krachten op de arbeidsmarkt. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer om deze ontwikkelkansen te creëren en benutten.

Veel medewerkers werken thuis, waardoor ook tijd en mogelijkheden ontstaan om actiever met hun ontwikkeling aan de slag te gaan. Maar ontwikkeling is altijd belangrijk. Onderzoek laat zien dat ontwikkelmogelijkheden een van de belangrijkste elementen is in de tevredenheid van je mensen. We bieden daartoe op een aantal gebieden hulp:

We helpen je graag om de ontwikkelmethode te vinden die het beste past bij jouw medewerkers. Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen.

Medewerkers op weg helpen naar nieuw werk
Werkgevers worden hard getroffen door de crisis en moeten mogelijk (in de toekomst) afscheid nemen van medewerkers. Hoe doe je dit zo goed mogelijk, zodat medewerkers goed terecht komen in een nieuwe baan. Wij ondersteunen hier graag bij, zodat jij zelfs onder deze omstandigheden een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van je medewerkers:

  • Workshops over drijfveren, netwerken, je eigen toekomst
  • Mijn Leo voor zelftesten en een eigen loopbaanportfolio met competenties en skills, het maken van een CV etc.
  • Loopbaancoaching (loopbaan APK, scholingsadvies)
  • Opleidingen in diverse branches, waarmee medewerkers direct aan de slag kunnen.
  • CV-check

Een bijdrage leveren in de regio
Als werkgever blijf je natuurlijk een bijdrage leveren in de regio. Dat doe je op allerlei manieren. Voor werkzoekenden en studenten presenteer je je met onze Experience, zodat ook zij zich een goed beeld kunnen vormen van jouw sector en jouw bedrijf. Zo blijf je meewerken aan toekomstige stagiairs en medewerkers.

Ondersteuning
Natuurlijk staan we ook persoonlijk voor je klaar. Stuur ons een mail met je vraag en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Leo Loopbaan wordt hierin ondersteund door o.a. de LWV en MKB-Limburg.

Experience

Ook jouw bedrijf kan een Experience aanbieden

Met Experiences worden, in samenwerking met Limburgse bedrijven en organisaties, individuen de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de Limburgse arbeidsmarkt. Welke soorten organisaties zijn er allemaal actief op de arbeidsmarkt en wat gebeurt er bij die organisaties?

Jullie toekomstige medewerkers maken graag eerst eens kennis met de organisatie. Deze kennismaking wordt op een laagdrempelige manier tot stand gebracht, door middel van letterlijke ervaring; de Experiences. Ook jouw bedrijf kan een Experience aanbieden. Je kunt daarbij denken aan een  filmpje of interactieve module, bedrijfsbezoek, een meeloopdag, een korte stage, of een andere activiteit binnen je bedrijf.  

Via dit formulier kun je jouw Experience eenvoudig aanmelden.

Koffiebreak

Vraag hier de Koffiebreak aan:

De Koffiebreak is er voor alle bedrijven in Limburg

De beste (loopbaan)gesprekken worden gevoerd onder het genot van een lekkere kop koffie. Daarom biedt Leo werkgevers in Limburg* de ‘Koffiebreak’ aan. Wij zorgen voor heerlijke koffie van een echte barista én een goed gesprek met onze Loopbaanadviseur op locatie voor alle medewerkers!

Wacht niet tot het functioneringsgesprek, de BILA of beoordeling. Ga gewoon eens samen zitten met een kop koffie. Loopbaanontwikkeling klinkt soms wat formeel en zwaar maar het is vaak een kwestie van gewoonweg vooruit durven kijken en denken. Natuurlijk is de koffiebreak tegenwoordig ook in een online variant beschikbaar via ZOOM of MsTeams.

Vraag kosteloos de Koffiebreak aan voor jouw bedrijf.

Beroepeninzicht

Vind de juiste mensen

Zoek op een slimme manier naar de juiste mensen voor je vacature met behulp van het beroepDNA. Welke skills zijn nodig om dit beroep goed uit te voeren en welke competenties en vaardigheden zijn hieraan gekoppeld? Omschrijf of upload de openstaande vacature en ga op basis van de skillclusters op zoek naar de juiste match.

Skills van medewerkers upgraden?

Krijg relevante inzichten voor het opleidingsbeleid van jouw organisatie. Zo blijven medewerkers, nu en in de toekomst, waardevolle krachten op de arbeidsmarkt.

Skillsinzicht

Verduurzaming, digitalisering, automatisering, robotisering en internationalisering zijn ontwikkelingen die de wereld in een snel tempo veranderen. En die vereisen soms nieuwe skills en doen beroepen versneld evolueren of zelfs nieuwe beroepen ontstaan. De arbeidsmarkt is meer dan ooit in beweging. Vandaar het cruciale belang van studenten, werkenden, werkgevers, onderwijsinstellingen en overheden om hierop tijdig te kunnen anticiperen. En om dat gericht te kunnen doen, is inzicht nodig in de veranderingen in de gevraagde skills (competenties en vaardigheden) binnen de Euregionale arbeidsmarkt. Die bovendien ook erg onder druk staat.  

Met een datagedreven, skills-gerichte aanpak bundelt Leo Loopbaan daarom samen met Euregionale partijen Etil research group, Fontys Hogeschool, Nalantis, Werkgeversorganisaties en Meet the Youngsters de krachten om de (opleidings)infrastructuur in Nederlands- en Belgisch Limburg inzicht te geven in de veranderingen in de gevraagde Euregionale skills. Onder leiding van Etil research group gaan deze partijen, met steun van het Interreg programma Vlaanderen-Nederland de komende 2 jaar aan de slag met het project SkillsInZicht Euregio, www.skillsinzicht.eu.

Raf Sluismans van VKW Limburg: “Door op een innovatie manier naar de arbeidsmarkt te kijken, geven we inzicht in de vraag naar skills in Nederland- en Belgisch Limburg. Op basis van deze inzichten bieden we tools om de mismatch tussen vraag en aanbod aan te pakken en de arbeidsmobiliteit over de grens te bevorderen.

Waar traditionele arbeidsmarktanalyses uitgaan van een beroep, kijkt deze benadering naar wat mensen daadwerkelijk (moeten) kennen, kunnen en doen. De aanpak laat zich niet hinderen door grenzen, diploma(h)erkenning, structuren of andere (inter)nationale belemmeringen en biedt direct inzicht en handvaten. Een schijnbare mismatch kan juist een perfecte match zijn, als je beter kijkt naar iemands vaardigheden, al dan niet aangevuld met gerichte scholing (re- & upskilling).”

Het Interreg project SkillsInZicht Euregio gaat tools bieden om regio’s en organisaties te helpen bij het krijgen van inzicht in de veranderingen van gevraagde skills op de arbeidsmarkt. Zo wordt een IT-tool ontwikkeld, die jongeren ondersteunt bij het kiezen van vervolgopleidingen en de eerste stappen naar de arbeidsmarkt. Het kan werkenden begeleiden bij Leven Lang Ontwikkelen. Door op een innovatieve manier naar de arbeidsmarkt te kijken, ontstaan unieke inzichten om de mismatch tussen vraag en aanbod aan te pakken. Op basis van de inzichten kunnen gerichte investeringen worden gedaan om vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en daarmee toekomstige arbeidsmarkttekorten en -overschotten op te vangen.

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op www.skillsinzicht.eu

Wil je meer info? Stuur een mailtje en dan nemen we contact met jou op.

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.