fbpx

Arbeidsmarktpositie van hbo’ers vergeleken

Jaarlijks halen in Nederland ongeveer 64 duizend studenten hun hbo-bachelor. Eén op de tien kiest daarna nog voor een vervolgopleiding, meestal een hbo master of een universitaire opleiding. Veruit het merendeel gaat echter de arbeidsmarkt op. Vaak hebben ze al een bijbaan of stage gehad tijdens hun studietijd, maar meestal begint rond de afstudeertijd de zoektocht naar een ‘echte’ baan. Ze zijn dan gemiddeld 25 jaar oud en hebben een hele onderwijsloopbaan achter de rug. 

In het onderzoek Studie & Werk van SEO Economisch Onderzoek en Elsevier Weekblad wordt onderzocht hoe het hen vervolgens vergaat op de arbeidsmarkt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van geanonimiseerde, gekoppelde administratieve data van het CBS. Deze methodiek biedt mogelijkheden om betrouwbare uitspraken te doen voor alle hbo-bacheloropleidingen, die voor deze analyse in dit artikel zijn samengevoegd tot 87 clusters van studierichtingen

Lees meer

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.