fbpx

Hoe ben je effectief op de arbeidsmarkt? 11 tips!

Loopbaanchecks zijn heel nuttig, zo blijkt uit onderzoek. Na zo’n check hebben werknemers een beter beeld van de plek die werk in hun leven inneemt, meer zelfvertrouwen en een beter zelfinzicht. Dat vergroot de kans op een mooie baan of stap bij je huidige werkgever.

Check jezelf!

Doe dus de kompas Loopbaan-APK van Leo. Je komt in een positieve mindset, leert wat je sterke en zwakke punten zijn en waar je blij van wordt in je werk. Ook kom je erachter of je voldoende kennis hebt van de arbeidsmarkt en of je weet welke tools je kunt inzetten om succesvol te zijn in je zoektocht naar werk. Wij helpen je alvast met onderstaande lijst. Focus je niet op één tip, maar gebruik er meerdere tegelijk. Dat vergroot je kans. Succes!

11 tips
 1. LinkedIn: via dit zakelijk sociaal netwerk kun je netwerken en je (zakelijk) profileren door bijvoorbeeld je prestaties te delen. Handig om in contact te komen met werkgevers. Lees hoe je LinkedIn effectief inzet.
 2. Je kunt ook andere sociale-mediaplatforms gebruiken om jezelf te profileren en te netwerken. Kijk welke media veel gebruikt worden in de sector waar jij wilt werken.
 3. Zet je eigen netwerk in! Familie, vrienden, buren of kennissen kunnen zomaar dé tip voor jouw droombaan hebben.
 4. Hoe goed ben je in netwerken? Als je daarbij wel wat hulp kunt gebruiken, volg dan onze workshop ‘Netwerken, hoe doe je dat?’.
 5. Vacaturesites als Indeed, Monster, en Limburgvac bieden een scala aan vacatures in verschillende sectoren. Zoek en vind! Op veel sites kun je ook je cv plaatsen.
 6. Fysieke en online loopbaanbeurzen en netwerkevenementen zijn geweldige kansen om direct contact te leggen met werkgevers en professionals in jouw vakgebied. Check hiervoor met regelmaat onze site en die van Werkcentrum Zuid-Limburg.
 7. Schrijf je in bij recruitmentbureaus. Zij helpen je bij het vinden van geschikte vacatures en werkgevers die passen bij jouw vaardigheden en interesses.
 8. Twijfel je over je cv? Doe de CV Check. Ook als je niet zeker bent over de zoekstrategie of je sollicitatievaardigheden, helpt Leo je vraag verder. Ga in gesprek met een van onze loopbaancoaches!
 9. Via online leerplatforms kun je nieuwe vaardigheden leren en je cv versterken. Kijk bijvoorbeeld eens op LimburgLeert. Of op online leerplatforms als Coursera, LinkedIn Learning en edX.
 10. Sluit je aan bij professionele verenigingen in jouw vakgebied; ze kunnen waardevolle bronnen en connecties bieden.
 11. Praat met professionals in jouw interessegebied om meer inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt en mogelijke carrièrepaden.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.