fbpx

Moeilijk vervulbare vacatures

Factsheet UWV: Moeilijk vervulbare vacatures 2019

De afgelopen jaren zijn de personeelstekorten in snel tempo toegenomen. De krapte op de arbeidsmarkt lijkt medio 2019 ook nog niet af te nemen. UWV brengt elk jaar in beeld bij welke concrete beroepen werkgevers te maken hebben met moeilijk vervulbare vacatures.

Met de steeds krapper wordende arbeidsmarkt zien we ook steeds meer moeilijk vervulbare vacatures voor beroepen waarvoor geen of nauwelijks instroomeisen worden gesteld. Dit jaar gaat het om 20 beroepen: van assemblagemedewerker tot asbestverwijderaar, van heftruckchauffeur tot verkeersregelaar en van schoonmaker tot verkoopmedewerker tankstation. Soms wordt bijvoorbeeld wel gevraagd om certificaten die in een aantal dagen te halen zijn. Of zijn er mogelijkheden om al werkend het vak te leren. De aard van het werk en de contracten maken dit werk mogelijk minder populair. Zo gaat het bijvoorbeeld om beroepen die fysiek belastend zijn, of waarin vaak maar een beperkt aantal uur per week of op oproepbasis wordt gewerkt.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.