fbpx

Van toga naar zorg tuniek

Françoise van Munster liep als herintredende moeder tegen het probleem aan dat ze geen vaste baan kon krijgen. Na diverse tijdelijke jobs overweegt ze een carrièreswitch. Haar vraag was helder: Ik wil dit, maar hoe pak ik dit aan?

Jarenlang werkte Françoise als secretaresse in de advocatuur. De werkzaamheden van haar functie bestonden onder andere uit het opstellen van teksten, uitwerken van juridische stukken en het op orde houden van dossiers.. Nadat ze moeder werd koos ze ervoor om enkele jaren thuis te blijven bij de kinderen. Toen ze weer aan de slag wilde ging dat niet zo makkelijk. Françoise: “Het bleek moeilijk om in vaste dienst te komen.” 

Verhelderend

Na diverse tijdelijke jobs was de maat vol. Françoise overweegt een carrièreswitch. Op advies van het UWV bezoekt ze een informatieavond van Zorgnet Limburg. “Dat was heel verhelderend!” Daar kreeg ze onder andere filmpjes te zien uit het werkveld. “Na het zien van filmpjes over werken met ouderen wist ik het meteen: Ik wil verzorgende IG worden in deze doelgroep.” Dit was echter een compleet nieuwe sector, met totaal andere werkzaamheden dan ze voorheen gewend was.

Loopbaancoaching

In haar zoektocht naar een baan in de zorg liep ze tegen wat problemen aan. “Mijn cv en de sollicitatiebrief waren veel te zakelijk. Ook zag ik op tegen de sollicitatiegesprekken in deze andere sector.” Het was tijd om hulp in te schakelen. “Tijdens de informatieavond had ik gehoord over Sterk in je werk.” Sterk in je werk is er voor iedereen die werk zoekt in de zorg en welzijnssector. Ook als je werkervaring hebt opgedaan in een totaal ander werkgebied. “Ik schreef me in en koos bewust voor loopbaancoach Nicole Herraets. Zij werkt namelijk ook voor De Zorggroep, de organisatie waar ik wilde solliciteren.” 

Zelfvertrouwen

Samen met loopbaancoach Nicole werd gecheckt of Françoise wel een reëel beeld had van het werkveld. Door haar ervaringen als mantelzorger en vrijwilliger in de ouderenzorg, was al snel duidelijk dat ze goed wist waar ze aan begon. De vraag van Françoise was heel concreet: Ik wil dit, maar hoe pak ik dit aan? Met de hulp van Nicole werd het cv aangepast en na diverse sollicitatietrainingen kon Françoise goed voorbereid op gesprek en werd ze aangenomen. “Het contact met Nicole was heel fijn en gaf me het zelfvertrouwen om mijn doel te bereiken. Ik kan het iedereen aanraden die een carrièreswitch overweegt!’ 

Bron: Zorgnet Limburg

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.