fbpx

Een kijkje in de keuken bij de Universiteit

Als je werk zoekt, is je netwerk razend belangrijk. Dat was voor Kees Michielsen dan ook de reden om deel te nemen aan de Dag van je Loopbaan op 14 november. Elk jaar bieden diverse organisaties en bedrijven de kans aan werkenden en werkzoekenden om voor één dag bij hen aan de slag te gaan.

Kees is sinds kort werkloos en kwam via het UWV in contact met Leo Loopbaan. “Ik woon nog niet zo heel lang in Maastricht en heb nog nooit in deze regio gewerkt. Daarom heb ik nog niet zo’n groot netwerk hier”, vertelt hij. “In een persoonlijk gesprek met een loopbaanadviseur van Leo Loopbaan, heb ik de mogelijkheden verkend om dat netwerk uit te breiden. Zo ontstond het idee om mee te doen met de Dag van je Loopbaan.”

Waardevol

Vanwege zijn achtergrond als manager in het onderwijs, koos Kees ervoor om mee te lopen bij de Universiteit Maastricht. Hij werd hier begeleid door Paul Bonfrère, informatiemanager bij het Student Service Centre. Kees: “Paul belde mij vooraf voor een korte introductie van de organisatie en de afdeling waar ik mee ging lopen. Op de dag zelf nam hij mij mee naar o.a. werkoverleggen en organiseerde hij kennismakingsgesprekken met verschillende medewerkers. Ik heb een goede indruk gekregen van hoe de universiteit werkt aan de ontwikkeling van de studentenapplicaties volgens de Scrum-methode en hoe ze het proces van aanmelding tot diploma-uitreiking ondersteunen met ICT. Het was echt een interessant kijkje achter de schermen.” Hoewel dit niet direct een baan oplevert, vond Kees de dag zeer waardevol. “Ik heb mijn cv achtergelaten bij de universiteit en waardevolle contacten opgedaan. Het uitbouwen van mijn netwerk was mijn belangrijkste doel.”

Kees Michielsen (links) en Paul Bonfrère

Leren en ontwikkelen

Kees gelooft in het nut van leren en ontwikkelen. “Je moet zorgen dat je je kennis en vaardigheden continu bijhoudt. Hierbij moet je alle kansen aangrijpen. Samen met Leo Loopbaan kijk ik nu naar de mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Ik wil graag een opleiding Business Intelligence volgen, om mijzelf nog aantrekkelijker te maken voor de arbeidsmarkt. In die richting is momenteel veel werk. En wie weet kan ik ooit bij de universiteit aan de slag!”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.