fbpx

Een warm bad voor Gerry en Harry

Gerrie (61) en Harry (59) werken sinds vorig jaar bij het Veiligheidshuis. Met veel passie en plezier! Ze kwamen hier terecht met hulp van het Werkgeversservicepunt Westelijke-Mijnstreek.

Gerrie en Harry solliciteerden vorig jaar beide op de vacature van parttime receptionist(e) bij het Veiligheidshuis. Ze werden op deze functie geattendeerd door het Werkgeversservicepunt (WSP) bij het Participatiehuis in Sittard. Gerrie zat in de WIA en volgde hier op eigen initiatief een sollicitatiecursus. En Harry, die ook al lange tijd in de WIA zat, werkte bij VIXIA Post.

Kans

Gerrie kreeg de baan. Harry viel helaas uit de boot. Of toch niet helemaal. “Ik was afgewezen. Maar toch heeft Joost du Croix, toenmalig teammanager, iets in mij gezien. En zo werd ik in eerste instantie voor vier uur aangenomen als administratief medewerker. Honderden brieven heb ik geschreven toen ik werkloos was, maar nooit één keer kreeg ik de kans om op gesprek te gaan. Bijna had ik de moed opgegeven, dacht dat men mij toch te oud vond. Ik ben Joost enorm dankbaar dat hij wel iets in mij heeft gezien en mij deze kans heeft gegeven.”

“Honderden brieven heb ik geschreven toen ik werkloos was, maar nooit één keer kreeg ik de kans om op gesprek te gaan.”

Warm bad

Het Veiligheidshuis maakte sinds vorig jaar een flinke verandering door. Zo was er de verhuizing naar een grote locatie, onder één dak met de andere ketenpartners. Ook het team werd uitgebreid. Gerrie en Harry mochten die verandering mee vormgeven. “We voelden ons meteen onderdeel van het team. Als we dingen zagen, mochten we tips geven. Zo zijn we in feite met z’n allen bezig geweest om alles te structureren. Daardoor voelden we ons meteen serieus genomen”, vertelt Gerrie verder. “We zijn hier in een warm bad terechtgekomen. Ik heb hier fantastische collega’s, maar ook goede ondersteuning. En die werksfeer zie je ook terug in de manier waarop de medewerkers met elkaar omgaan.”

Connecties

Begin vorig jaar leek hun afstand tot de arbeidsmarkt nog lang, maar dat veranderde voor hen heel snel. Gerrie is erg positief over de sollicitatietrainingen die worden aangeboden in het Participatiehuis. “Het is erg zinvol. Ze kijken bijvoorbeeld opnieuw naar je cv en er worden fictieve sollicitatiegesprekken gevoerd. Daar kun je veel van leren. Ik kan het echt aanbevelen. Het is maar een kleine moeite om een paar dagen even naar de cursus te gaan.”

Vertrouwen

Coördinator Erik Duijf vindt het prettig om te horen dat Gerrie, Stephanie en Harry zich op hun plek voelen en weer werkvreugde ervaren. “Het Veiligheidshuis kijkt met een brede blik naar samenwerking. Voor ons is één plus één drie. De proef met het WSP is voor ons erg goed bevallen. Gerrie is inmiddels doorgestroomd van de receptie naar de administratie. Om het ‘gat’ bij de receptie weer op te vullen, gaan we dan ook weer met het WSP samenwerken.”

Kick

Erik raadt het iedere werkgever aan. “Het WSP heeft gezocht naar kandidaten, heeft een voorselectie gemaakt en op basis daarvan hebben wij gemakkelijker een keuze kunnen maken. Mooi is ook dat ze tijdens het traject betrokken bleven en ons en de betreffenden medewerkers bleven ondersteunen. Er zijn veel mensen met kwaliteiten in deze doelgroep. Ze bloeien open als ze vertrouwen krijgen. Dat geeft ook als werkgever een kick.” 

Bron: Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.