fbpx

Ellen doet waar ze gelukkig van wordt

Ellen van Ool heeft in de zes jaar na haar HRM-studie bij vier bedrijven gewerkt. Haar keuzes om naar een andere werkgever te gaan, waren steeds weloverwogen. “Belangrijk is dat je werk doet waar je energie van krijgt.”
 

Twee jaar nu werkt Ellen bij DSV. Als HR Business Partner ondersteunt ze de medewerkers van een bedrijfsdeel van de logistieke dienstverlener. Bijvoorbeeld op het gebied van werving en selectie, verzuim, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling. Ook is ze betrokken bij de HR-strategie van het organisatieonderdeel. “We werken in een klein team van vier mensen voor een heel diverse club”, zegt ze. “Qua nationaliteit, leeftijd, leefstijl. Het gaat lekker. De mens staat centraal hier, de sfeer is goed.”

Onderaan beginnen

Twee jaar, zo lang heeft Ellen nog nergens gewerkt. Ze lacht. “Ik heb in korte tijd inderdaad al in veel keukens kunnen kijken. Dat heeft voordelen; ik heb veel ervaring.” Na haar HRM-studie begon Ellen op het HR Service Center bij een groot accountantskantoor. Ik wilde onderaan beginnen, de basis en processen leren. Bij het servicecenter beantwoordde ik HR-vragen van medewerkers en hield ik me bezig met de personeelsadministratie.” Na enige tijd kreeg ze meer verantwoordelijkheid, omdat een collega zwangerschapsverlof kreeg. “Ik ging werving en selectie doen. Leuk werk. Na het zwangerschapsverlof wilde ik niet volledig terug naar het servicecenter. Maar ook niet fulltime bezig zijn met werving en selectie.”

Andere uitdaging

Omdat er op dat moment binnen de organisatie geen andere mogelijkheden waren, besloot ze te vertrekken. “Ik wilde allround werken.” Bij een detacheringsbureau vond ze de brede functie die ze zocht. Helaas werd het geen succes. “Voor mijn gevoel was de sfeer niet fijn, er waren voelbare spanningen. Ik ben een doorzetter, maar op een gegeven moment ging ik met buikpijn naar het werk. Verschrikkelijk. Ik wilde weg.”

Batterij opladen

Ze vond onderdak bij een internationaal hightechbedrijf. “Het was hetzelfde werk als bij het accountantskantoor”, zegt ze. “Prima. Ik wilde mijn batterij opladen en ik wist dat ik dit werk aankon.” Haar plan was om na een jaar door te groeien, maar het liep anders. Ellen raakte steeds meer uit balans en voelde de werkdruk toenemen. Ook privé speelden er dingen. Alles bij elkaar werd het haar te veel. “Ik kreeg een burnout. Gelukkig kwam ik er met therapie, sporten, wandelen en rust weer snel bovenop.” Ze diende haar contract uit, maar bleef niet. “Het werk paste niet bij mijn ambities en de afstand tussen wonen en werken was ook niet ideaal.” Ze kwam niet zonder werk te zitten. “De manager van mijn afstudeerstage  belde, zij werkte inmiddels bij DSV. Ik ging op gesprek, sprak ook collega’s van haar en de HR-directeur. Het voelde direct goed.”

Boodschap

En dat doet het dus nog steeds. De sfeer, het werk, de balans werk en privé: het is allemaal in orde, aldus Ellen. “Ik werk 34 uur en heb één dag in de week vrij. Dat is perfect. Daardoor heb ik ook een opleiding strategisch HRM kunnen doen en studeer ik nu neuro linguïstisch programmeren om mensen beter te kunnen coachen.” Ook de logistieke sector bevalt haar goed. “Door de grote diversiteit in werk én medewerkers leer ik veel.” Of ze over een paar jaar nog bij DSV werkt? “Het kan. Als ik vrijheid in mijn werk houd en mezelf verder kan ontwikkelen. Doen waar je gelukkig van wordt, waar je energie van krijgt, dat is belangrijk. Dat is ook mijn boodschap aan werkenden.”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.