fbpx

Etienne werkt aan zijn skills

Etienne van Ooijen (23) is vulploegmedewerker bij Jan Linders in Haelen. Samen met supermarktmanager Wil Bakermans werkt hij hard aan het opbouwen van zijn cv. Maar wat zijn zijn plannen voor de toekomst?
 

Wil Bakermans is al 36 jaar werkzaam als supermarktmanager bij Jan Linders. In die functie heeft hij veel contact met mensen “Als manager heb ik veel met personeel te maken. En regelmatig begeleid ik ook collega’s die wat meer ondersteuning nodig hebben.” Een van die collega’s is Etienne.”

Jobcoach

Aan de start van zo’n traject kijk je eerst naar want iemand al kan, stelt Wim. “Toen Etienne bij ons kwam had hij al werkervaring opgedaan bij een andere supermarkt. Alleen was de afstand tussen zijn werk en zijn woonplaats was voor Etienne te groot.” Met behulp van een jobcoach van PSW is hij bij Jan Linders in Haelen terecht gekomen. “Toen Etienne net begon bleek dat hij nog nooit ‘op koeling’ had gewerkt. Toen hebben we hem de eerste paar weken op de koeling gezet, zodat hij dat kon ontwikkelen. Ook moest hij goed het assortiment leren kennen. Klanten zien namelijk niet het verschil tussen medewerkers Het is dus handig dat hij weet waar klanten producten kunnen vinden. Vandaar dat we daar gestart zijn.”

Groeimogelijkheden

“Je wil ook dat hij zijn werk leuk vindt” zegt Wil. Daarom hebben ze samen gekeken naar de wensen van Etienne. “We hebben zijn oudere werk in de vorm van vulwerkzaamheden weer opgepakt. Etienne gaf aan dat hij het prettig werk vond. Daarnaast hebben we gekeken waarin hij zich nog kon verbeteren. Dit was zin werkwijze; omdat iedere supermarkt natuurlijk iets anders werkt. Zo hebben we hem onder begeleiding nieuwe methodes geleerd.”

Wil kijkt vooral naar mogelijkheden en wil dat al zijn personeel zich blijft ontwikkelen. “We hebben Etienne de opdracht gegeven om eens zijn creatieve kant te laten zien. Dit door een display op te maken, om te zien welke capaciteiten hij in zich had. Op iedere afdeling heb je namelijk weer andere skills nodig. En daar houden we rekening mee.”

Toekomst

Waar Etienne over een jaar wil zijn weet hij nog niet. Nu gaat het goed en zijn skills groeien. “De volgende stap zou zijn om hem op de versafdeling te plaatsen.” Zegt Wil. “Hier moet hij weer andere skills inzetten. Zo kunnen we hem een divers vak aanbieden, zodat het werk voor hem ook leuk en uitdagend blijft. Maar voor nu gaan we eerst focussen op zijn huidige werkzaamheden en zijn scholingstraject. Dat loopt nog tot oktober.”

Etienne en Wil mochten hun verhaal delen bij LimburgWerkt.nu. Bekijk de aflevering om meer te weten te komen over PSW en het Leerwerkloket Midden-Limburg. 

Bron: LimburgWerkt.nu

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.