fbpx

Gino gaat voor duurzaam

Met liefde voor het landschap en de Limburgse cultuur zijn Gino Hofman en Guido van de Riet samen State of Nature gestart. Ze organiseren evenementen met het oog op duurzaamheid. “Onze ambitie is om de levendigheid in het Heuvelland te vergroten.”

Opgegroeid in het Heuvelland zat de liefde voor het landschap Gino en Guido in het bloed. De liefde voor organiseren is ontstaan op de middelbare school, waar ze met een groep vrienden vaker feestjes organiseerden. “Het aanbod in het Heuvelland is een beetje boers.” Vertelt Gino. “Mede daarom vertrekken veel jongeren naar de stad.” Ook hij is na de middelbare school vertrokken, net als veel van zijn vrienden. “Iedereen ging zijn eigen weg. Toen ontstond de behoefte om elkaar weer te zien op plekken waar we goede herinneringen aan hadden. We brachten de levendigheid terug naar het Heuvelland en dat beviel heel goed! Zo is het idee voor State of Nature ontstaan.”

Lekker duurzaam

Op dit moment werkt State of Nature aan de derde editie van hun concept Duurzaam Dineren. “We ondernemen vanuit waardering voor natuur, cultuur en het bourgondische gevoel van Limburg.” Dit doen ze vanuit duurzaam ondernemen. “Als je van de natuur wil genieten en dit wil blijven doen, moet je dat op een duurzame manier doen!” De keuzes die ze hierin maken delen ze met hun volgers op social media. “We stellen onszelf continu de vraag: is dit wel duurzaam, of kan het beter? We leggen alles wat we doen onder een vergrootglas. Zo serveren we bij ons Duurzaam Diner geen vlees om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook stimuleren we bij evenementen het gebruik van openbaar vervoer en de fiets. Hiermee hopen we bewustzijn te creëren bij onze bezoekers en te laten zien dat duurzaamheid en genieten prima samen gaan.” 

Teamwork

“Ik doe dit niet fulltime.” Vertelt Gino. “Ik werk als planoloog bij een adviesbureau. Daar ben ik vooral strategisch bezig. Bij State of Nature werk ik meer in de praktijk.” Het is ook niet Gino’s droom om fulltime eventmanager te worden. “Ik hoef niet alles zelf te doen. Ik vind het belangrijk dat de juiste mensen aanhaken. We zijn nu met een team van vijf personen, met ieder een eigen specialisme.” Wat wel een droom zou zijn is een meerdaags evenement organiseren. Een duurzaam, cultureel evenement in het hart van het Heuvelland, dat staat wel op ons wensenlijstje.”

Op je bek gaan

Het ondernemen is voor Gino niet onbekend. “Ik heb twee jaar gewerkt om een eigen biertje op de markt te brengen. Uiteindelijk bleek dit niet rendabel genoeg, maar ik heb het wel gedaan!” Het advies van Gino aan leeftijdsgenoten is dan ook: “Probeer iets, starts iets op! Er gaan vast en zeker dingen mis. Maar dat is juist de kracht van ondernemen op jonge leeftijd. Je bouwt enorm veel werkervaring op en je krijgt kennis en inzicht van hoe de wereld in elkaar steekt. Deze extra kennis en vaardigheden kun je gebruiken in je verdere loopbaan. Dus; probeer dingen uit en ben niet bang om op je bek te gaan!”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.