fbpx

Iedere kans die je krijgt gewoon aangrijpen

Bart Smets is 38 jaar en woont in Koningslust. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, een zoon van tweeëneenhalf en een dochter van één jaar oud. “Daar hebben we het lekker druk mee thuis!” In zijn dagelijks leven is Bart werkzaam als assistent coördinator bij PVH. Dit is een distributiecentrum voor kleding met als vlaggenschepen Tommy Hilfiger en Calvin Klein. “Mijn tweelingbroer zit in principe in hetzelfde werk. Hij werkt alleen voor een andere baas.”

Als assistent coördinator is Bart verantwoordelijk voor het aansturen van een zevental supervisors. “De supervisors sturen de teams aan en ik stuur de supervisors aan.” Verder houdt hij in de gaten hoe processen intern verlopen en schuift waar nodig met de personeelsplanning om gestelde targets te behalen.

Hoewel Bart gelukkig is in zijn huidige functie is dit niet wat hij altijd voor ogen had. “Vroeger wilde ik altijd politieagent worden. Maar ja, dat is het niet geworden. Ik heb MAO gedaan; Middelbaar Administratief Economisch Onderwijs. Ik heb toen een paar jaar bij een accountantsbureau gewerkt.”

De gedachte was: “Ik doe dit nu en dan zoek ik tegelijkertijd verder naar een kantoorbaan, waar ik voor geleerd heb.

Door de crisis moest Bart afscheid nemen bij het accountantsbureau zijn werkgever en kwam zonder baan te zitten. “De mensen gingen het zelf doen dus daar ben ik niet kunnen blijven. Ik had toen niks. Zo ben ik bij PVH begonnen, eigenlijk om gewoon maar bezig te zijn. Ik ben onderaan begonnen, als orderpicker. De gedachte was: “Ik doe dit nu en dan zoek ik tegelijkertijd verder naar een kantoorbaan, waar ik voor geleerd heb. Maar op ten duur werd ik gevraagd of ik assistent supervisor wilde worden. Die kans heb ik toen gegrepen en daarna ben ik ervoor gegaan om binnen het bedrijf verder te groeien. Nu zijn we 13 jaar verder…”

Door zelf initiatief te nemen heeft Bart stappen kunnen zetten binnen het bedrijf waar hij werkzaam is. “Op een andere afdeling was iemand regelmatig ziek. Ik heb daar veel ingevallen voor mijn collega en toen die persoon uiteindelijk is gestopt heb ik die afdeling erbij gekregen. Na een tijdje ben ik naar de baas gestapt om te vragen of ik supervisor kon worden. Daar gaf hij me gelijk in en zo ben ik stap voor stap doorgegroeid. Eigenlijk iedereen die in mijn functie zit is vanuit onderaan begonnen. Bij ons in het bedrijf dan.”

Na een tijdje ben ik naar de baas gestapt om te vragen of ik supervisor kon worden.

Om bij het bedrijf te blijven was het voor Bart wel belangrijk om te groeien in zijn functie. “Ik wilde niet alleen maar orders picken. Dan moet je er wat anders bij gaan doen voor je persoonlijke ontwikkeling.” Ook nu is Bart bewust bezig met de ontwikkeling van zijn loopbaan. “Ik ben nu assistent coördinator, binnenkort hopelijk coördinator. Daarna kun je nog wel omhoog, als warehousemanager. Dan heb je met de directie te maken. Ik denk niet dat het nu voor mij haalbaar is, maar wie weet over een paar jaar, hoe we er dan voorstaan.”

Ik denk niet dat het nu voor mij haalbaar is, maar wie weet over een paar jaar, hoe we er dan voorstaan.”

De loopbaan tip van Bart?:

“Iedere kans die je krijgt, gewoon aangrijpen! Ook al is het niet wat bij je past, of wat je denkt dat niet bij je past, gewoon proberen. Niet geschoten is altijd mis. Je weet niet hoe je uiteindelijk terecht komt. Als ik deze kans niet had gegrepen was ik niet nu niet hier geweest.”

Als ik deze kans niet had gegrepen was ik niet nu niet hier geweest.”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.