fbpx

Joost legt de lat zo hoog mogelijk

“Ik vind dat je de lat altijd hoog moet leggen. Dat houdt het spannend.” Joost Reintjes is een jonge ondernemer uit Leunen. In 2015 startte hij als student het bedrijf Reintjes Systems. Wat begon als een schoolproject is inmiddels een echte business.
 
Joost (24) is al van jongs af aan geïnteresseerd in techniek. “Het begon op achtjarige leeftijd, toen mijn vader thuiskwam met vier skelterwielen. Samen bouwden we een frame. In de jaren daarna werd ik steeds handiger met metaal, hout en elektriciteit en op mijn elfde assembleerde ik een grasmaaiermotor op mijn zelfgebouwde skelter.”
 

Over een studiekeuze na het vmbo hoefde Joost dan ook niet lang na te denken. Het werd mbo Mechatronica. “Tijdens deze studie heb ik Reintjes Systems opgericht. Na het mbo verdiepte ik me verder in mechatronica met de hbo-opleiding bij Fontys in Venlo. Gelukkig kon ik gebruik maken van speciale regelingen voor studentondernemers. Zo mocht ik mijn afstudeeronderzoek voor mijn eigen bedrijf doen en kon ik extra masterclasses volgen.”

Sneller en verser

Het hoofdproduct van Reintjes Systems is een innovatieve kratten-uitvouwmachine. De machine vervangt de handmatige processen bij bijvoorbeeld groente- en fruittelers. “Het idee ontstond tijdens een schoolproject. Met deze machine kan een teler arbeidskrachten besparen en een hogere capaciteit realiseren. Dat zorgt er weer voor dat fruit en groente sneller en verser op de markt komen”, legt Joost uit. “Al tijdens de ontwikkeling betrok ik potentiele klanten. Op die manier kon ik mijn product verbeteren en de bedrijven vonden het leuk om mee te denken. Uiteindelijk kreeg ik van twee bedrijven ook een opdracht.”

Groeien

Het leukste aan eigen baas zijn vindt Joost de diversiteit. “Ik mag alles van A tot Z regelen. Als ondernemer sta je voor uitdagingen die je in loondienst niet zou hebben. Daar leer je veel van. Ondernemen is niet altijd makkelijk. Je moet goede producten maken voor je klanten en tegelijkertijd zorgen dat het je geld oplevert.” Joost leg de lat altijd hoog. “Soms ben ik misschien iets té ambitieus, maar dat houdt het spannend”, lacht hij. “Ik wil groeien, zowel in kennis als in personeel en omzet. Met mooie producten gaan we de markt veroveren, nationaal én internationaal. Daarvan ben ik overtuigd!”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.