fbpx

Judith ziet elke dag hoeveel werk voor mensen betekent

Judith Broeren is jobcoach bij INTOS in Gennep. Ze begeleidt mensen die moeilijk werk kunnen vinden, om welke reden dan ook, naar een baan die bij hun past. Vervolgens blijft ze betrokken als coach. “Als ik zie dat iemand eenmaal zijn plek heeft gevonden, maakt me dat heel erg blij.”

“De kandidaten die bij mij terecht komen zitten vaak al langer zonder werk. Dat kan zijn door een lichamelijke of psychische beperking. Ik neem de tijd om uit te zoeken waar iemands talenten liggen, wat iemands karakter is. Waar loopt iemand in zijn werk tegenaan? Waarin kan iemand zich ontwikkelen? Als ik daar een goed beeld van heb, ga ik op zoek naar een geschikte werkgever.”

Niet elke organisatie is geschikt, benadrukt Judith. “Een werkgever moet in iemand willen investeren. Uiteindelijk levert het je als werkgever ook iets op, omdat je iets kunt betekenen voor een ander. Het is mooi om iemand te zien groeien.”

Ook de werkgever coachen

Het plaatsen van kandidaten is niet de grootste uitdaging in Judiths werk. “Ik begeleid mensen bij het vinden van een baan, maar ook tijdens het werk. Kandidaten kunnen bij mij hun ei kwijt en ik zorg dat ze gemotiveerd blijven. Vaak hebben ze hun hele leven al het gevoel anders te zijn. Op de werkplek zie je vaak dat een leidinggevende de kandidaat ook anders benadert. Dat gebeurt onbewust en met de beste bedoelingen, maar het kan ervoor zorgen dat iemand zich buitengesloten voelt. Ik coach dan ook niet alleen de kandidaat maar ook de werkgever en de collega’s. Die begeleiding varieert van enkele weken tot jaren. Zolang het nodig is.”

Niet alleen een inkomen

“Jobcoaching is maatwerk”, gaat Judith verder. “Ik vind het belangrijk om realistisch te zijn over iemands mogelijkheden. Ben je gevoelig voor prikkels, dan moet je misschien niet de ambitie hebben om voor de klas te gaan staan. Eerlijk zijn over wat je niet kunt, is best confronterend. Maar als we eenmaal een juiste match hebben gevonden, zie je gewoon dat mensen opbloeien. Daar kan ik echt blij van worden! Werk is heel belangrijk. Voor iedereen. Het gaat niet alleen om het inkomen, maar om erkenning en waardering en om sociaal contact. Ik zie dagelijks wat dat met mensen doet. En je ziet dat het hebben van een baan weer een positieve invloed heeft op andere aspecten van hun leven. Ja, werk maakt gelukkig.”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.