fbpx

Paula over jezelf ontwikkelen en uitdagingen aangaan

Paula Marianne Pfeifer (35) helpt bij Athos in Maastricht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Hoe zorgt ze ervoor dat ze zelf blijft leren?

Athos is een ontmoet- en ontwikkelplek in Maastricht waar mensen korte tijd werken om daarna weer te integreren in de maatschappij. “Ik ben hier per toeval terecht gekomen”, vertelt Paula. “Ik raakte in gesprek met de oprichter van Athos en we bleken dezelfde visie te hebben. Inmiddels werk ik hier vijf jaar.”

Twee passies combineren

Hiervoor werkte Paula als jongerenwerker. “Ik vind het leuk om mensen een podium te bieden, om iemand sterker te maken. Helaas liep ik in dienst van een grote zorginstelling tegen muren aan. Er waren zoveel protocollen en regels, waar ik niet altijd het nut van in zag. Het paste op een gegeven moment niet meer bij me. Toen heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in de horeca gaan werken. Ook een heel mooi vak! Ik ben zorgzaam en houd ervan om mensen een goed gevoel te geven. Bij Athos combineer ik nu eigenlijk die twee passies. Zo heb ik hier onder andere een horecagelegenheid opgezet.”

Nieuwe projecten

“Voor mij betekent jezelf ontwikkelen steeds weer nieuwe uitdagingen aangaan. Door corona moesten we bijvoorbeeld een nieuw horecaconcept bedenken. Zoiets is enorm leerzaam. De deelnemers dagen mij ook voortdurend uit om mezelf verder te ontwikkelen. Bij Athos is er geen standaard aanpak. We kijken naar wat iemand nodig heeft om een volgende stap te zetten. Dat kan zijn op het gebied van wonen, werken of leven. De maatschappij vraagt mensen vaak om zich aan te passen, maar niet iedereen past in een stramien. Wij zeggen: laten we elkaar halverwege ontmoeten. Je ziet dat mensen hiervan opbloeien.”

Persoonlijke ontwikkeling

Naast je sterktes kennen, moet je ook aandacht hebben voor je zwakke punten, stelt Paula. “Zo ben ik niet goed in gestructureerd of planmatig werken. Ik vraag mijn collega’s om me hierop aan te spreken, zodat ik weet wat ik moet verbeteren. Dat is ook een vorm van persoonlijke ontwikkeling.”

Heeft Paula tot slot nog een advies voor mensen die niet op hun plek zitten? “Als je echt niet tevreden bent, stop er dan mee. Uiteindelijk is het ‘maar’ werk. Natuurlijk is dat makkelijker praten als je alleen bent, dan dat je kinderen hebt en een hypotheek. Maar toch: ik denk dat er altijd iets te vinden is waar je gepassioneerd over bent én geld mee kunt verdienen. Ga daarnaar op zoek!”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.