fbpx

Van basisschoolleraar naar hoofdredacteur van omroep P&M

Bart Nelissen, 29 jaar, heeft de PABO en de master Special Educational Needs afgerond, maar groeide toch bij omroep P&M tot hoofdredacteur. Al vroeg wist Bart dat zijn interesse lag bij televisie, radio en journalistiek. Toch koos Bart ervoor om de PABO te volgen, omdat hij van structuur houdt en zijn affectie met kinderen.

Tijdens zijn schoolperiode heeft Bart altijd vrijwilligerswerk gedaan bij omroep P&M. Dit komt voort uit zijn eigen initiatief. Deze omroep leek hem een interessante plek dus vandaar dat hij ze aangeschreven heeft om een keer proef te komen draaien. Dat vrijwilligerswerk heeft hem nu zijn droombaan opgeleverd!

Toch heeft Bart, ondanks zijn carrièreswitch, geen spijt van zijn opleidingskeuze. Bij de PABO heeft Bart veel dingen geleerd die hij ook in zijn huidige werk kan toepassen. Met deze ervaring wil Bart iedereen meegeven om te gaan voor wat je echt leuk vindt. Eerder opgedane kennis komt altijd van pas!

Juist het hebben van andere kennis kan jou een onmisbare rol geven in een andere functie. Een iets andere kijk combineren met ervaring kan voor nieuwe inzichten zorgen. Daarnaast groei je ook in je functie, mede door je eigen achtergrondkennis.

Wat Bart toch over de streep heeft getrokken om het onderwijsleven achter zich te laten? ‘Dat was het gebrek aan een vast contract, met de flexpool kon ik in de ochtend zelf nog gebeld worden om te komen werken of juist niet. Daarnaast ligt de werkdruk ook redelijk hoog.’ Toen Bart het aanbod kreeg voor zijn huidige functie kwam zijn droom uit.

Bart zijn betrokkenheid zorgt ervoor dat hij zijn werk ook goed doet. Dit werd beloond met het winnen van de presentatietalent award dit jaar! Daar heeft Bart dan ook veel reacties op gekregen. ‘Hartverwarmend, ik voel de waardering van anderen. Mensen zien niet altijd de werkzaamheden die ik verricht, maar deze waardering is heel fijn om te krijgen.’

Zelf omschrijft Bart zich niet als een waaghals, want willen is kunnen. Daarbij wil hij iedereen die twijfelt graag meegeven: ‘Ben kritisch op jezelf en volg je hart. Als je goed bent en ervoor gaat, met 110%, dan moet je de uren in de week niet tellen. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in je werk. Dan straal je passie uit en wordt het je gegund!’

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.