fbpx

Vrouw in de metaal

Joyce Tonigold komt uit de bijstand, en kwam zo in aanraking met Podium24 en het project Metal@Work. Een opleiding tot metaalbewerker met baangarantie. Als tweede vrouw ooit begon ze aan het opleidingstraject. Na een opleiding van zes maanden bij SBE werkt ze nu een jaar mee bij een metaalbewerkingsbedrijf in Meerssen.
 
Het project Metal@Work is een initiatief van Podium24, om iets te doen aan het forse personeelstekort in de metaalsector. Deelnemers worden in een half jaar op maat opgeleid tot constructiebankwerker of pijpbewerker. Aansluitend aan de opleiding gaat de deelnemer betaald leren en werken bij een van de bedrijven om daarna door te stromen in een reguliere baan. “Elk bedrijf hier in de regio heeft vacatures”, zo zegt Theo Meuffels, projectleider van Metal@Work. “De jeugd wil liever achter de computer zitten dan met de handen werken. Maar dat is een verkeerde inschatting. Juist de vakmensen hebben de toekomst, daaraan is een gigantisch tekort.”

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.