fbpx

‘Als je denkt: wil ik dit werk nog blijven doen, ga dan naar Leo’

Na twintig jaar financial controller vond Roel Kitzen (45 jaar) het tijd voor ander werk. Maar wat? Hij deed een test, volgde een workshop en voerde loopbaangesprekken met een coach van Leo Loopbaan. Met succes, want hij heeft een nieuwe baan als…. financial controller. Huh?

“Na mijn opleiding bedrijfseconomie werkte ik bij verschillende bedrijven als financial controller. Mooi inhoudelijk en uitdagend werk. Maar bij mijn laatste werkgever zat ik niet op mijn plek. Op zondag kreeg ik buikpijn bij de gedachte dat ik maandag weer naar mijn werk moest. Het voelde niet goed, ook na gesprekken op het werk. Ik besloot om mijn baan op te zeggen.”

Ga netwerken
“Het was een goed moment om na te denken over mijn toekomst. Ik was al twintig jaar financial controller en het leek me leuk om iets anders te doen, weg van de cijfers en kantoren. Maar ik had geen idee wat ik wilde en bij me paste. Via een jobcoach kwam ik uit bij Leo Loopbaan. Daar sprak ik eens in de drie, vier weken met loopbaancoach Linda. Zij bracht me in contact met mensen om te sparren over werk buiten financiën en adviseerde me om te netwerken: ga koffie drinken bij bedrijven die je leuk lijken, leer mensen kennen. Om goed te leren netwerken heb ik ook de workshop ‘Netwerken, hoe doe je dat?’ gevolgd.”

Commerciële jongen
“Ik deed ook een persoonlijkheidstest. Daaruit kwam dat het werk van financial controller eigenlijk heel goed bij me past. Ik houd van details, cijfers en analyseren. Ik heb het werk inhoudelijk ook altijd leuk gevonden. Maar eigenlijk ben ik geen financieel type. Mensen die me goed kennen, vinden me meer een commerciële jongen. Ik heb ook zeker naar banen in die richting gekeken. Maar ik heb geen ervaring en qua salaris zou ik een behoorlijke stap terug moeten doen. Dat wilde ik niet.”

Hernieuwde energie
“Na het opzeggen van mijn baan had ik even geen puf meer, maar de gesprekken met Linda en het netwerken gaven me hernieuwde energie om weer werk te maken van werk. Uiteindelijk kreeg ik via dat netwerken ook een baan aangeboden. Ongeveer tegelijkertijd solliciteerde ik zelf ook op twee vacatures. Uiteindelijk koos ik voor een baan bij de gemeente Sittard-Geleen. Als financial controller, ja. Ik had direct een goede klik met de mensen daar, het zijn leuke collega’s.”

Doen, niet afwachten
“Ik heb bij Leo Loopbaan geleerd om tot actie over te gaan. Je moet doen, je hoeft op voorhand niet precies te weten hoe iets uitpakt. Dat zit wel in me, ik ben controller, van de zekerheid. Ik leer nu om dat meer los te laten. Weet je, als je van school komt, begin je in een baan die bij je studie past. Velen – zoals ik – blijven daarin vasthangen. Ik ken best wat mensen die midden veertig zijn en zich afvragen: wil ik dit werk tot mijn pensioen blijven doen? Als je jezelf ook die vraag stelt, onderneem dan actie en ga naar Leo Loopbaan. Ze luisteren goed, zijn toegankelijk, geven goede adviezen en hebben zinvolle workshops. Het is bovendien nog gratis ook!”

Wil jij net als Roel ook sparren over jouw loopbaan? Meld je dan aan voor gratis loopbaancoaching of een loopbaangesprek via onderstaande knop!

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.