fbpx

Annika vindt zichzelf terug dankzij workshops Leo en Baandomein

Tien jaar lang zorgt Annika Bessems voor haar vader en moeder. Haar eigen dromen en wensen verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Als haar ouders zijn overleden, besluit ze de draad op te pakken. De workshops ‘Maak je droom waar!’ en ‘MyWay’ wijzen haar de weg. “Ik heb mezelf weer gevonden.”

“Ik heb altijd grote dromen gehad. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het geluk van mensen, daar ligt mijn kracht. Daarom ook ben ik gedragswetenschapper/orthopedagoog geworden. Maar door de zorg voor mijn ouders kwam ik stil te staan in mijn ontwikkeling. Ik volgde geen scholingen, mijn dromen verdwenen uit beeld. Als mantelzorger ben je simpelweg aan het overleven.”

Kwijtgeraakt

“Nadat eerst mijn moeder en daarna mijn vader overleden, kreeg ik weer tijd voor mezelf. Maar ik wist niet precies wat ik wilde. Waren mijn dromen nog hetzelfde als vroeger? Wat wil ik, wie ben ik? Ik wist het niet; door de jarenlange zorg voor mijn ouders was ik mezelf kwijtgeraakt. Ik wist ook niet waar ik moest beginnen om erachter te komen. Toevallig verscheen er net op dat moment een bericht op ons intranet over workshops van Leo en Baandomein die we konden volgen. Ik dook erin en koos voor ‘Maak je droom waar!’ en ‘MyWay’.”

Nee zeggen

“Dankzij de workshops weet ik weer wat mijn talenten zijn, waar ik energie van krijg, wat mijn dromen zijn en hoe ik die dan bereiken. Ik wil nog steeds mensen gelukkig maken, maar ook aan mijn eigen geluk werken. Ik wil bijvoorbeeld graag een belevingstuin om heerlijk tot rust te komen. Aan mijn eigen geluk werken betekent dat ik vaker nee zeg tegen mensen die iets van me willen. Ook dat heb ik dankzij de workshops geleerd, want ik was dat niet gewend. Het blijft oefenen, maar als iets niet bij me past, doe ik het niet meer. Ik blijf trouw aan mezelf.”

Fijne groep deelnemers

“Het waren waardevolle workshops met fijne groepen. We waren open naar elkaar, het voelde heel veilig. En doordat we met gelijkgestemden zaten, kwamen we snel in verbinding en konden we direct de diepte in. Je leert ook van anderen. Een goede tip vond ik bijvoorbeeld om eens een week niks te doen, echt te rusten. Dat kan alles helder maken, als in een sneeuwbol die flink geschud is en daarna tot rust komt. Antwoorden komen dan vaak vanzelf.”

Groeien

“Ik ben inmiddels begonnen met het realiseren van mijn dromen. Ik begin ’s morgens met een van de ochtendroutines van Miracle Morning, zoals het op papier zetten van mijn gedachten, bewegen of het uitspreken van affirmaties. Zo ga ik energiek de dag in. Ik heb een begin gemaakt met onze belevingstuin en ik wil weer een mooie scholing gaan volgen om te groeien. Ik heb mezelf weer gevonden en zit lekker in mijn vel nu.”

De afbeelding is ter illustratie.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.