fbpx

Bianca duikt met carrièreswitch in het diepe

Bianca Lotz (50) verloor eind 2020 door corona haar baan als salesmanager. Wat aanvankelijk een klap was, ziet ze nu als een cadeautje. Want het zette haar aan het denken over wat ze echt wilde. Na onder meer zelftesten en een loopbaangesprek bij Leo Loopbaan duikt ze in het diepe: ze gaat zwemles geven.

Liefst 20 jaar was Bianca salesmanager bij een magazine. Een geweldige baan, zegt ze. “Ik was voortdurend onderweg, had veel contacten met bedrijven en kon mijn tijd zelf indelen. Echt een baan die bij mij paste; mij moet je niet aan een bureau zetten. Maar ook een veeleisende baan: je bent continu aan het rennen om commerciële resultaten en targets te halen. De laatste jaren voelde ik me daar al niet helemaal happy meer bij. Maar ik deed er niets mee, ging gewoon door.”

Niet snel een andere baan

Ook haar ontslag eind 2020 – het magazine moest door de gevolgen van corona krimpen – zorgde er  aanvankelijk niet voor om over de toekomst na te denken. Bianca: “Ik wilde zo snel mogelijk weer aan het werk. Liefst weer als salesmanager, want dat kende ik.” Maar dat plan mislukte. “Ik wierp diverse balletjes op in mijn netwerk, maar het leidde tot niets. Pas toen kwam langzaam maar zeker het besef om eerst eens bij te komen en na te denken over wat ik echt wilde.”

Aan het denken gezet door Leo

Dat bleek een behoorlijke puzzel, zegt ze. “Ik ben snel enthousiast over dingen. Maar het lukt me niet om me er verder in te verdiepen en keuzes te maken. Waarom vind ik het leuk, wat trekt me aan?” Ze besloot om de hulp van Leo Loopbaan in te schakelen. “Ik heb onder meer de workshop voorkeursrollen gevolgd, enkele zelftesten gedaan en een gesprek met een loopbaanadviseur gehad. Die hebben me verder geholpen en aan het denken gezet. Zo had ik min of meer afgeleerd dat er naast werk nog andere – belangrijkere – zaken zijn, zoals familie en sociale contacten.”

Liefde voor de sport

Langzaam vielen de puzzelstukjes in elkaar voor Bianca. Ze leek te gaan voor een baan in de zorg. Maar het liep anders. “In de tijd dat ik zonder werk zat, heb ik veel gezwommen. Om te ontspannen, ook om na te denken. Ik houd bovendien van sporten en vind het belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Vroeger heb ik karatelessen aan kinderen gegeven.” Tijdens een van haar zwemsessies kwam ze in gesprek met een oude klasgenote. “Toen ze hoorde dat ik werk zocht, vroeg ze of ik zin had om zwemles te komen geven.”

Laatste puzzelstukje

De vraag kwam op het juiste moment, het laatste puzzelstukje viel op zijn plaats. “Met kinderen werken, sporten, lesgeven: dit past perfect bij me. Ik heb een week meegelopen, het is werk waarvan ik voldoening krijg. Ik ga nu een cursus volgen.” Ze doet ook al andere dingen voor het zwembad. “Ik ga een cursus aquafit aan volwassenen geven en denk mee over wat we kunnen aanbieden aan mensen die corona hebben gehad en daar nog de naweeën van ondervinden. Er is hier nog meer mogelijk, ik ben nieuwsgierig hoe dat proces zich ontwikkelt.” Bianca is hartstikke blij met haar carrièreswitch. “Ik ben weg van de ratrace, de sales, de targets. Ik voel me nu als een vis in het water.”

Heb jij ook een loopbaanvraag? Ga in gesprek met een loopbaancoach van Leo Loopbaan.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.