fbpx

Bo heeft dankzij Leo zin in de toekomst

Na 24 jaar commerciële functies in de detailhandel vindt Bo het tijd voor een baan in een andere omgeving. Via Leo Loopbaan doet ze online testen, volgt ze workshops en heeft ze coachgesprekken. Het levert haar een baan op als praktijkopleider/trainer. Haar advies: “Gun jezelf een kijkje buiten je eigen omgeving.”

Jarenlang gaat het Bo voor de wind. Ze heeft een goede baan en werkt met plezier. Maar dan krijgt ze corona en komt ze ziek thuis te zitten. Het herstel verloopt moeizaam. Juist in die periode krijgt ze te horen dat haar baan vervalt. Ze accepteert een andere functie en gaat ook weer aan het werk. “Ik was niet gelukkig in die baan. Na een paar maanden viel ik opnieuw uit, nog steeds door de naweeën van corona. Ik ging nadenken over wat ik echt belangrijk vond in de levensfase waarin ik zat. Welke werkomgeving paste bij mijn leeftijd, mijn gezondheid en mijn gezin?”

Gelijkgestemden
Op een dag loopt ze in Maastricht voorbij Werkcentrum Zuid-Limburg. “Het triggerde me, ik wist niet wat het was. Ik besloot om naar binnen te gaan. Daar maakte ik kennis met Leo Loopbaan.” Ze neemt informatie mee naar huis en doet op de site van Leo een aantal testen. Ook volgt ze de workshop Binden en boeien van personeel – “die is eigenlijk voor HR-mensen en werkgevers, maar ik schreef op persoonlijke titel in” – en de workshop Netwerken. “Heel waardevol. Behalve dat je er kennis opdoet, zit je met gelijkgestemden. Dat is fijn.”

Eyeopener
Ze doet ook de CV Check van Leo Loopbaan. “Dat was een eyeopener”, zegt Bo. “Je schrijft in je cv wat je gedaan hebt, maar als je zegt wat je deed, dan krijg je wat je deed. Ik was leidinggevende en op basis van mijn cv zouden recruiters kunnen denken: zij wil opnieuw leidinggeven. Maar ik wilde juist iets heel anders. De Leo-coach wees me daarop. Schrijf op wat je wilt, waar je passie ligt. Ik heb daarop mijn hele cv omgegooid.”

Solliciteren
Uiteindelijk heeft ze dat cv niet hoeven te gebruiken. “In de workshop Binden en boeien vertelde ik hoe ik met personeel omging. Er zaten ook HR-adviseurs van een ander bedrijf. Zij luisterden aandachtig; blijkbaar was ik ongemerkt aan het solliciteren.” Inmiddels is ze bij dat bedrijf aan de slag als praktijkopleider/trainer. “Deelname aan zo’n workshop kan je dus veel opleveren. Gun jezelf een kijkje buiten je eigen omgeving. Je ontmoet andere mensen die je wellicht verder kunnen helpen.”

Vertrouwen
Bo heeft veel geleerd van alle workshops, coachgesprekken en ontmoetingen. “Ik weet wat ik wil en niet meer wil, waar mijn toegevoegde waarde ligt en hoe ik mijn cv kan aanpassen aan wat ik zoek. Alle stappen hebben daaraan bijgedragen, het was een mooie reis.” Mensen die ook nadenken over hun werktoekomst, raad ze aan om Leo in te schakelen. “Zoek contact met gelijkgestemden en met mensen die doen waar ze blij van worden. Ga het gesprek aan met een coach die je een spiegel voorhoudt. En durf je open te stellen. Ook als blijkt dat mijn nieuwe werk toch niet goed bij me past, heb ik het vertrouwen dat ik een andere mooie baan vindt. Dat was een jaar geleden heel anders.”

Vanwege privacy is Bo niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. De afbeelding is ter illustratie.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.