fbpx

‘Dankzij Leo kan ik duidelijk maken wat mijn kwaliteiten zijn’

Een nieuw avontuur, een frisse start. Anja Murmans is eraan toe. Maar ze krijgt voor zichzelf niet duidelijk wat haar kwaliteiten zijn en welke beroepen daarop aansluiten. Leo Loopbaan helpt haar met coachgesprekken en een workshop. Met succes: binnenkort begint Anja aan een nieuwe baan.

“Ik heb 15 jaar bij Gilde-BT gewerkt”, begint Anja, “waarvan 13 jaar als leidinggevende van een backoffice afdeling. Ik heb veel geleerd, me breed ontwikkeld. Een fijne werkgever, leuke collega’s. Toch begon het te kriebelen. Ik wist: als ik een stap wil maken, moet ik het nu doen, nu heb ik er de ervaring en leeftijd voor. Ik heb de knoop doorgehakt en ben bij de vacatures gaan kijken.”

Verhelderend

Maar waar precies is ze naar op zoek? Anja weet het niet. Vooral, omdat ze niet weet bij welk soort baan haar kennis en ervaring passen. Ze zoekt hulp bij Leo Loopbaan. “Ik heb een gesprek gehad met loopbaancoach Joop Brusselers van Leo”, zegt Anja. “Hij heeft me een aantal tests en opdrachten laten doen. Ook adviseerde hij me om de workshop Onderscheidend vermogen te volgen. Dat heb ik gedaan. Heel verhelderend. Ik weet nu beter waar ik sterk in ben en wat ik wil. Bijvoorbeeld dat ik graag samenwerk aan een project, iets wil opbouwen en veel afwisseling wil in mijn werk.”

Ontwikkelen

De gesprekken en workshop geven Anja richting bij het zoeken van een geschikte vacature. Die vindt ze bij Ewals Cargo Care in Venlo: ze solliciteert en wordt aangenomen. “Binnenkort ga ik aan de slag als project management officer. Een functie met veel raakvlakken met mijn huidige baan. Ik ga me bezighouden met planning, administratie en voortgang van ICT-projecten. Ik ga geen leidinggeven. Bewust niet. Als leidinggevende was ik bezig met de ontwikkeling van de teamleden, nu wil ik me meer op mijn eigen ontwikkeling focussen. Misschien dat ik in de toekomst wel weer wil leidinggeven, want dat ligt me wel.”

Toegevoegde waarde

Anja stelt dat haar sollicitatiesucces mede aan Leo te danken is. “Ik kon in de sollicitatiebrief en -gesprekken duidelijk aangeven wat mijn kwaliteiten zijn en waar mijn toegevoegde waarde ligt. Ook kon ik vertellen waarom ik de functie graag wilde. Projectmanagement bij Ewals Cargo Care staat nog in de kinderschoenen, ik ga het mee ontwikkelen. Een nieuwe baan in een andere sector met andere mensen: ik heb er zin in!”

Heb jij ook een loopbaanvraag? Wil je erachter komen wat jouw kwaliteiten en onderscheidend vermogen zijn? Ga in gesprek met een loopbaancoach van Leo Loopbaan of meld je aan voor de workshop Onderscheidend vermogen.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.