fbpx

De arbeidsmarktpositie van mbo’ers vergeleken door UWV

Resultaten van drie onderzoeken nu gepubliceerd op WERK.nl

Vrijdag 22 januari heeft UWV drie nieuwe onderzoeksrapporten over mbo-studies gepubliceerd.
Deze publicaties zijn voornamelijk bedoeld voor decanen, mentoren en loopbaanprofessionals om jongeren te ondersteunen in het maken van een weloverwogen studiekeuze.

Dennis Alexander hoopt hiermee samen met UWV een brug te slaan naar het onderwijs en scholieren. Hij zegt namens het Leerwerkloket graag te zien dat onderwijsprofessionals de publicaties in mentorlessen met hun leerlingen gaan delen. “Uit onderzoek blijkt dat studiekiezers die arbeidsmarktinformatie voor baankansen meenemen in hun overwegingen, een meer bewuste loopbaankeuze maken en daardoor een betere startpositie hebben op de arbeidsmarkt. En 10 jaar later is hun arbeidsmarktpositie nog steeds beter.”

Ook jij, als adviseur van het Leerwerkloket, kunt deze onderzoeksrapporten hanteren in je netwerk met onderwijsprofessionals. De uitgebreide onderzoeksrapporten waarin mbo-opleidingen met elkaar worden vergeleken, zijn uitgesplitst naar drie niveaus:

  • de arbeidsmarktpositie van mbo’ers vergeleken (bol 2 en bbl 2);
  • de arbeidsmarktpositie van mbo’ers vergeleken (bol 3 en bol 4);
  • de arbeidsmarktpositie van mbo’ers vergeleken (bbl 3 en bbl 4).

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.