fbpx

Dino zit op zijn plek, maar is toch volop in beweging

Dino Bucic is bijna 50 jaar oud. Een mooi moment om stil te staan bij zijn carrière en werk, zo vindt de senior consulent P&O bij het VISTA college. Hoe kun je dat beter doen dan via een gesprek met een loopbaancoach van Leo Loopbaan? “Ik weet nu wat ik de komende jaren wil.”

“Ik werk 25 jaar bij VISTA. Dat is behoorlijk lang, maar zo voelt het niet. Ik heb onder meer bij de onderwijsadministratie gewerkt en bij de personeelsadministratie op de afdeling Personeel & Organisatie, P&O. Ik werk nog steeds bij P&O. In de loop der jaren heb ik me goed ontwikkeld. Ik heb een hbo-opleiding gevolgd en ben doorgegroeid naar de rol van adviseur. Als senior consulent ondersteun ik het management bij HR-vraagstukken en adviseer ik collega’s over ontwikkeltrajecten en pensioenen.”

Veilig
“Omdat ik bijna 50 ben en het werk allang doe, vond mijn leidinggevende het goed om eens een loopbaangesprek aan te gaan. Waar sta ik, wie ben ik? Ik vond het een goed idee. Ik heb een afspraak met Linda gemaakt, loopbaancoach bij Leo Loopbaan. Dat werd een heel fijn gesprek. Ik voelde me op mijn gemak en veilig om alles te vertellen. We gingen in op dingen in mijn werk waar ik energie van krijg en wat me irriteert en wat mijn werk waardevol maakt.”

Alles uit het leven halen
“Ze gaf me ook een bijzondere opdracht: stel je ligt op je sterfbed. Hoe kijk je terug op de laatste jaren, dus eigenlijk op de jaren die nog komen gaan. Wat had je nog willen doen, wat heb je gemist, zowel in werk als privé? Ik kreeg een uitgebreide vragenlijst mee om in te vullen. Ik vond het lastig. Maar wel zeer waardevol. Het zet je aan het denken: heb ik alles uit het leven gehaald wat ik wilde? Het antwoord voor mij is: nee.”

Beter worden
“Ik ben weg van oosterse gevechtssporten. Ik wil heel graag de zwarte band in jiu jitsu en judo halen. Daar ga ik nu werk van maken. Ook wil ik Kroatië beter leren kennen, het land van mijn oorsprong. Ik ben er natuurlijk vaak op vakantie geweest, maar wil het land ontdekken buiten het vakantieseizoen. Wat werk betreft, wil ik blijven doen wat ik doe. Ik zit hier echt op mijn plek. Het is boeiend en afwisselend werk, ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Wel ga ik een training volgen om een nog betere adviseur te worden.”

Ervaringsdeskundige
“De gesprekken met Linda hebben me getriggerd. Ze vraagt door, denkt goed mee en komt met ideeën om je vooruit te helpen. En de opdracht was voor mij leuk en leerzaam. Ik weet wat ik de komende jaren wil. Dat ik nu zelf ervaring met Leo Loopbaan opgedaan heb, is ook positief voor mijn werk. Ik kan collega’s nu uit volle overtuiging adviseren om Leo in te schakelen. Dat heb ik vanmorgen nog gedaan. Een collega vindt haar huidige baan niet meer zo leuk. Ik heb haar geadviseerd om de Loopbaan-APK van Leo te doen. Ze heeft zich direct aangemeld.

Wil jij ook groeien in je carrière en werk? Neem dan contact op met een loopbaancoach!

Liever zelf aan de slag? Ga dan aan de slag met het kompas Loopbaan-APK.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.