fbpx

Kamerbrief over een leven lang ontwikkelen

Op 12 juli schreef  Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer. In deze brief liet hij de regionale initiatieven rondom leven lang ontwikkelen aan bod komen. Daar kon Leo natuurlijk niet in ontbreken! 
 

Begin dit jaar is in Limburg loopbaancentrum Leo gestart. Met Leo faciliteren de Provincie en partners uit onderwijs en bedrijfsleven alle inwoners van Limburg om zelf regie te nemen over de eigen ontwikkeling en loopbaan. Het maakt onderdeel uit van het bredere plan “Zo werkt Limburg”. Daarbinnen wordt in Zuid-Limburg geëxperimenteerd met een intersectoraal scholingsbudget. Naast de inzet van de eigen regelingen van vier deelnemende O&O fondsen (OTIB, DOORZAAM, CAICT en A+O fonds Gemeenten) wordt per fonds € 10.000 euro ingelegd om 20 mobiliteitstrajecten te realiseren. Naast O&O fondsen leveren UWV en gemeenten uit de Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg ook hun bijdrage. Op deze manier kan ervaring worden opgedaan om de samenwerking tussen de aangesloten partijen verder uit te bouwen en op te schalen.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.