fbpx

Een loopbaanadvies met een verrassende uitkomst

Veronique zat niet lekker in haar vel. Ze twijfelde over haar baan en over haar werkomgeving. Misschien paste ander werk beter bij haar. Maar wat? Ze ging voor een loopbaanadvies naar Leo Loopbaan. De verrassende uitkomst: Veronique veranderde, maar niet van baan.

Na haar talenstudie rolde Veronique min of meer toevallig het communicatievak in, via werk voor een webshop. “Ik vond het leuk werk. Het bijhouden van de site, het schrijven van content.” Na een tijdje stapte ze over naar een andere werkgever, waar ze aan de slag ging als communicatiemedewerker. Ook nu hield ze zich bezig met het up-to-date houden van sites. Maar er werd meer van haar gevraagd. “Ik kreeg onder meer interne adviesvraagstukken voorgelegd. Dat vraagt om andere kwaliteiten, om adviesvaardigheden en overtuigingskracht. Dat past niet bij me; ik ben van nature behoorlijk introvert.”

Tip
Het werk bezorgde Veronique een ontevreden gevoel en twijfel: zit ik hier wel op mijn plek? “Ik voelde me niet lekker, omdat ik continu buiten mijn comfortzone bezig was. Ik werd er angstig door en heb me zelfs ziek moeten melden.” Haar introversie weerhield haar er niet van om haar twijfels te bespreken met haar leidinggevende en collega’s. “Een collega tipte me op Linda Beerens, loopbaancoach bij Leo Loopbaan. Zij was ook bij Linda geweest. Dankzij haar had ze een duidelijk beeld gekregen wat ze wilde.”

Focus op het huidige werk
Met datzelfde idee –erachter komen wat je wilt –maakte Veronique een afspraak met Linda. “Linda ging niet op zoek naar ander, passend werk, maar focuste op mijn huidige werk. Ze vroeg me welke taken ik graag doe, waar ik energie van krijg en waar ik van ‘leegloop’.” Na een aantal gesprekken en tests was het duidelijk: Veronique houdt van het werken met de computer, het bijhouden van sites, de technische kant van het communicatiewerk. In de andere kant –adviseren en verbinden van mensen –liggen niet haar kracht en ook niet haar ambitie.

Eigen regie
“Alleen al het hardop uitspreken van waar ik energie van krijg en wat ik leuk vind, luchtte enorm op”, zegt Veronique nu. De volgende stap was om de uitkomsten op haar werk te delen. “Ook daarbij heeft Linda me geholpen. Zij heeft me geleerd om ‘nee’ zeggen en mijn grenzen aan te geven. Nu heb ik weer eigen regie over mijn werk.” Haar collega’s reageerden positief, zegt Veronique. “Ik heb verteld wat ik wilde en wat ik niet meer doe. Ze steunen me volledig en geven me de ruimte. Dat is natuurlijk heel fijn.”

Ontwikkelen
Veronique is inmiddels weer volledig aan het werk. “Ik zit goed in mijn vel en heb nu geen plannen om verder te kijken. Mocht ik dat wel gaan doen, dat weet ik wat ik wel en niet zoek in een functie. Voorlopig kan ik me hier prima ontwikkelen, zonder uit mijn comfortzone te komen.” Ze is haar collega dankbaar, die haar op Leo Loopbaan tipte. “Linda was voor mij de juiste persoon, het klikte. Ook Leo Loopbaan kan ik iedereen aanraden die iets anders wil of twijfels heeft bij zijn werk. Een loopbaanadvies betekent niet altijd dat je een andere baan wilt. Daar ben ik nu wel achter.”

Vanwege privacy is Veronique niet de echte naam van de persoon in dit verhaal.

Wil jij ook weer zelf de regie over jouw loopbaan?

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.