fbpx

Heb jij al een groene collega?

De kantoorplant helpt tegen werkstress

Wie zich goed voelt op het werk kan beter presteren. Je bent gelukkiger en kunt geconcentreerder je werk doen. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Cardiff zouden planten op kantoor daarvoor zorgen. Je zou er zelfs tot 15% productiever van worden. Een groene collega lijkt dus een waardevolle toevoeging. 

Kantoor proof
Leuk, zo’n plant op kantoor maar hoe zorg je ervoor dat je nieuwste aanwinst energie blijft geven in plaats van er dor en slapjes bij gaat hangen? Wijs bij voorkeur één collega aan die de plant verzorgt. Zo kun je beter bijhouden hoeveel water er wordt gegeven. Dit voorkomt uitdroging of juist de verdrinkingsdood. 
Als je lang plezier wilt hebben van je groene vriend gooi dan niet al je restjes koffie en koude thee in de aarde. Koffiedrap is daar in tegen wel een goede bodem voor planten.

 

pilea-3852265_1920
Pilea, oftewel de pannenkoekenplant

De juiste keuze

Net als bij het aannemen van goed personeel moet je ook goed nadenken over welke plant je op kantoor wilt neerzetten. Ga voor op kantoor liever voor een plant die niet veel verzorging en zonlicht nodig heeft. Zo zijn de populaire pilea, vrouwentongen of de drakenbloedboom idealen kantoorplanten die wel tegen een stootje kunnen. 

Bron: Nu.nl
Afbeelding: Afbeelding van Anna Łowińska via Pixabay 

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.