fbpx

Johan pakt zijn vroegere hobby breder op: professioneel fotograferen naast zijn huidige baan!

Johan was als kind al geïnteresseerd in de spiegelreflexcamera van zijn vader. Het fotograferen heeft hij altijd leuk gevonden. Lange tijd heeft Johan hier niets mee gedaan, totdat, bij het maken van vakantiefoto’s deze vroegere hobby weer ging kriebelen. “Hier moet ik meer mee doen”, dacht Johan. Zodoende is hij op zoek gegaan naar passende scholing en verzorgt hij nu, naast zijn andere baan, fotografie voor voornamelijk zakelijke klanten.

Een aantal jaren was Johan zijn hobby uit het oog verloren, maar het vastleggen van mooie vakantielandschappen heeft zijn vroegere passie voor fotograferen weer aangewakkerd. Door zijn interesse en dankzij verschillende aanvragen voor opdrachten besloot Johan om zich toch meer te verdiepen in deze hobby.

De logische vervolgstap was scholing in de vorm van cursussen. Een driejarige avondschool in Hasselt volgde. Johan: ‘’Het was veel werk naast mijn huidige baan in de techniek, maar ik vond het de moeite waard. Als mensen mij als fotograaf in willen huren wil ik dat beetje extra kunnen bieden.’’

Na 25 jaar is Johan ook zeker nog niet klaar met techniek: ‘‘Mijn functie is de laatste jaren alleen maar leuker geworden. Ik zou mijn baan in de techniek niet opgeven voor fotograferen, daar vind ik het te leuk voor. Juist de combinatie zorgt voor een afwisselende werkweek.’’

In het begin van zijn fotografie-carrière nam Johan verschillende klussen aan. ‘’Van portretfotografie van gezinnen tot huwelijken en zakelijke aanvragen. Zo heb ik door de tijd geleerd waar mijn passie ligt.’’ Zo’n 90% van de opdrachten komen nu dan ook uit de zakelijke hoek.

‘’Als je werk eigenlijk ook je hobby is maakt het niet uit om er veel tijd in te steken. Dat gaat vanzelf, omdat je jezelf wilt blijven verbeteren.’’ Johan zou, als hij de tijd kon terugdraaien, veel dezelfde keuzes maken in zijn loopbaan. “Misschien was ik dan iets eerder met fotografie begonnen, maar dat haal ik in de loop van de jaren wel in!”

Om fotografieopdrachten binnen te halen zet Johan zijn netwerk in via sociale media. Voor scholing heeft hij destijds het internet afgestruind. Wil jij ook bijscholen of iets nieuws leren? Daar kunnen ook de loopbaancoaches van Leo je bij helpen. Zij kunnen er samen met jou achter komen waar je interesses en kansen liggen. Vraag nu een gratis loopbaangesprek aan bij onze coaches.  

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.