fbpx

Kwart van werkenden zal uitvallen door stress, Arbo Unie luidt noodklok

De Arbo Unie luidt de noodklok. “Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting.

Aantallen verdubbeld

Steeds meer mensen geven aan last te hebben van werkgerelateerde stress- en burn-outklachten. Volgens de Arbo Unie liegen de cijfers er niet om: “De afgelopen twintig jaar is het aantal werknemers met een burn-out verdubbeld. De burn-out is eerder door TNO al uitgeroepen tot beroepsziekte nummer 1 in ons land, met 1,2 miljoen werkenden met vermoeidheidsklachten. Als we er niet snel iets aan doen, zal over iets meer dan tien jaar een kwart van de werknemers thuiszitten of minder inzetbaar zijn.” 

Meestal zit iemand bij mij aan tafel voor een loopbaangesprek op het moment dat er een behoefte of noodzaak is tot het maken van (nieuwe) keuzes.

 
Energiegevers

Om prettig te leven heb je energie nodig. Stress- en burn-outklachten hebben vaak te maken met het opraken van die energie. Joop Brusselers, een van mijn loopbaancoaches, gaat tijdens zijn loopbaangesprekken vaak op zoek naar datgeen waar mensen energie van krijgen. “In mijn vele loopbaangesprekken zijn de ‘energiegevers’ vaak een van de eerste onderwerpen die aan bod komen. Het vormt namelijk de kern voor alle besluiten en te kiezen richtingen. Meestal zit iemand bij mij aan tafel voor een loopbaangesprek op het moment dat er een behoefte of noodzaak is tot het maken van (nieuwe) keuzes.” 

Pijlers

Joop maakt gebruik van een eenvoudig model om het leven van mensen helder en inzichtelijk te maken; namelijk een kruis met vier pijlers. “Jou zou kunnen zeggen dat als de 4 pijlers van het leven je meer energie opleveren dan dat het je kost, je een prettig leven hebt. Want dan zit je waarschijnlijk lekker in je vel en sta je zodanig stevig op je beide benen dat je wel kan omgaan met een tegenslag.” 

 Tijdens de workshop Mijn energie en drijfveren ga je aan de slag met deze vier pijlers om op zoek te gaan naar jouw energiegevers ofwel jouw drijfveren! 

Workshop: Mijn energie en drijfveren

Ontdek wat jou energie geeft.

Bron: De Limburger

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.