fbpx

Liegen op je cv

Wanneer je gaat solliciteren wil je de beste versie van jezelf laten zien. Soms willen we de waarheid wel eens handje helpen. Niet alleen tijdens het gesprek maar ook op papier. Maar hoe erg is het eigenlijk om te liegen op je cv?

Gevangenisstraf

Die cursus Photoshop wat aandikken lijkt misschien onschuldig maar wist je dat het bij wet verboden is om een diploma te verzinnen of te vervalsen? In artikel 225 staat het volgende over valsheid in geschrifte: “Hij die een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk opmaakt of vervalst, wordt als schuldig aan valsheid in geschrift gestraft, met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.” Ik zou me geen baan kunnen bedenken die het dat waard is. 

Het is best lastig, zeker als je jezelf, als levend persoon, moet weergeven op een plat stuk papier.

Een goed cv

Dat liegen op je cv geen slim plan is mag duidelijk zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goed overzicht opbouwt? Ik vroeg advies aan loopbaancoach Joop Brusselers. Hij helpt dagelijks mensen om een stapje verder te komen in hun loopbaan.

“Het cv zal primair een goede weergave moeten zijn van wie jij bent, waar je kwaliteiten liggen, welk onderscheidend vermogen je hebt,  hoe jij als mens in elkaar zit, enzovoorts. Dat is dus best lastig! Zeker als je jezelf, als levend persoon, moet weergeven op een plat stuk papier.” 

Joop deelt in dit artikel zijn tips voor een goed cv. 

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.