fbpx

Loopbaancoaching: ‘Ik weet nu wat ik wil’

Yvonne Thiessen (43) is uitgekeken op haar beroep. Ze wil iets anders. Maar wat precies, weet ze niet. Ze besluit om in gesprek te gaan met Linda, loopbaancoach bij Leo Loopbaan. Dat zorgt voor een eyeopener én een verrassende uitkomst. “Ze heeft me een duw in de juiste richting gegeven.”

Yvonne is manager detailhandel als ze naar het buitenland verhuist voor het werk van haar man. Als ze terugkomt, wil ze niet meer terug de detailhandel in. “De detailhandel is erg commercieel, je vecht voor iedere klant. Dat wilde ik niet meer.” Op een dag ziet ze een advertentie voor kansberoepen in de zorg, techniek en ICT. Inclusief een aanbod om via Leo Loopbaan te ontdekken of deze sectoren iets voor je zijn. “De zorg trok me altijd al, ik vind het fijn om mensen te helpen”, zegt ze. “Dit was een mooie kans om uit te zoeken of het echt iets voor me kon zijn.”

Eyeopener

Loopbaancoach Linda heeft een gesprek met Yvonne en laat haar een aantal testen maken. Uit een van de testen komt dat Yvonne zich altijd aanpast. Yvonne: “Dat was wel een eyeopener, ja. Als ik gelukkig wil worden in mijn werk, moet ik naar mijn gevoel luisteren, dicht bij mezelf blijven.” Ook komt Yvonne erachter dat de zorg toch niets voor haar is. “Het menslievende past bij me, maar ik ben geen persoon om spuiten te zetten of steunkousen aan te trekken.”

Regelneef

De testen en gesprekken maken ook duidelijk wat Yvonne wél wil: een baan in de facilitaire dienstverlening. “Ik ben een regelneef, wil met mensen werken en coach en manage ook graag. De facilitaire sector is echt iets voor mij.” Omdat ze niemand kent in een dergelijk beroep, helpt Linda haar aan een aantal contacten. “Ik heb hen gebeld. Om te vragen wat ze precies doen, welke opleiding ze hebben gehad. Heel waardevol. Het bevestigde het beeld dat dit werk bij mij past.”

Studie

Yvonne solliciteert op twee vacatures, maar wordt beide keren afgewezen. “Ik beschik niet over de juiste papieren. Ik overweeg daarom om eerst een opleiding te volgen. Maar ik doe het liever tegelijkertijd: werken en studeren. Ik blijf dan ook solliciteren, uit de gesprekken met facilitair medewerkers begreep ik dat ook zij vaak gesolliciteerd hebben.”

Duw

Yvonne is blij dat ze een loopbaancoach van Leo heeft ingeschakeld. “Ik weet nu wat ik wil, dat ik naar mijn gevoel moet luisteren en moet werken aan een netwerk. Linda heeft onlangs nog mijn cv en motivatiebrief beoordeeld. Ook dat is fijn, dat je even kunt toetsen of die in orde zijn.” Volgens Yvonne is een loopbaangesprek bij Leo voor iedereen interessant. “Ze geven je een duw in de juiste richting en kunnen je ook helpen met het opbouwen van een netwerk. Dat vergroot je kans op succes.”

Heb jij ook een loopbaanvraag? Ga in gesprek met een loopbaancoach van Leo Loopbaan.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.