fbpx

“Alleen de persoon in de spiegel kan je leven veranderen”

Linda Beerens is loopbaancoach bij Leo. Ze helpt mensen met bijvoorbeeld netwerken en solliciteren. Maar ook als je een betere werk-/privébalans wilt of vastloopt in je werk, ben je bij haar aan het goede adres. “Belangrijk is dat je erachter komt waar je energie van krijgt.”

Ook het werk van Linda is door corona veranderd: alles gaat nu online. “We beeldbellen vaak. Bellen kan ook, maar het is fijn als ik de klant kan zien. Het werkt verrassend goed. Ik leer er zelf ook van. Een gesprek duurt zo’n 1,5 uur. Soms willen klanten dit opknippen, bijvoorbeeld in 3 keer een half uur. Dat werkt prima.” Ook de vragen van klanten zijn wat anders, merkt ze. “Mensen die nu meer tijd hebben, denken wellicht wat meer na over hun toekomst: vind ik het werk nog wel leuk, wat wil ik met mijn carrière of hoe kan ik bij sollicitaties rekening houden met de corona-omstandigheden?”

Waar krijg je energie van?

Het zijn de vragen waar Linda graag mee aan de slag gaat. “Eerst proberen we helder te krijgen wat precies de hulpvraag is”, zegt ze over haar aanpak. “En wat je misschien al gedaan hebt om een verandering te bewerkstelligen. Belangrijkste is om erachter te komen waar je energie van krijgt: wat zijn de energiegevers in je huidige werk? Welke onderwerpen spreken je aan in vacatureteksten? En wat deed je als kind heel graag? Het kan inzichten geven die je in je huidige levensfase op weg helpen.”

Niet per se ander werk

Een loopbaanvraag draait lang niet altijd uit op een andere baan, zegt Linda. “Het kan goed zijn dat een collega dingen wél graag doet die jij niet leuk vindt. Misschien kun je werkzaamheden ruilen.” Ze geeft een voorbeeld. “Een directeur vond dat hij te weinig voldoening uit zijn werk haalde. We kwamen erachter dat hij de energie aan de verkeerde dingen besteedde. Dat werk heeft hij overgedragen aan collega’s die dat wél leuk vinden. Zelf ziet hij nu nieuwe uitdagingen, hij krijgt weer energie van zijn werk en ervaart meer zingeving. Denk in mogelijkheden, niet in belemmeringen.”

Eigen regie

Linda stelt vragen, geeft opdrachten, tips en handvatten. Voor een daadwerkelijke verandering zorg je zelf. “Als je op zoek bent naar de persoon die jouw leven kan veranderen, moet je tocht echt in de spiegel kijken. Jij hebt de regie over je leven, je loopbaan. Ik kan je bijvoorbeeld wel koppelen aan iemand uit het netwerk van Leo, als ik denk dat diegene je verder kan helpen. Ook geef ik tips: hoe kom ik erachter wat ik wil, hoe bouw je een sterk netwerk, hoe stel je een goede sollicitatiebrief en cv op.”

Coaching voor de zorg

Waar Linda zelf energie van krijgt? “Ik word er blij van als ik mensen net dat goede duwtje in de rug kan geven, als ik merk dat mijn ondersteuning je vooruit helpt.” Ze heeft zich zojuist aangemeld als voor het project ‘extra coaching voor de zorg’, een landelijk initiatief dat Leo van harte ondersteunt.  “Veel zorgmedewerkers lopen op hun tenen. Ik vind het super als wij deze mensen kunnen steunen. Voordat ik loopbaancoach werd, was ik 4 jaar lang opleidingsadviseur zorg. De zorg gaat me aan het hart. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan de gezondheid van zorgmedewerkers.”

Wil jij eens met een loopbaancoach praten? Vul het formulier in, dan nemen we snel contact met je op.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.