fbpx

‘Ik zit weer fluitend in de auto’

“Help.” Dat was letterlijk wat Renée van Liempd (59) zei tegen de telefoniste van het UWV. Ze was niet meer gelukkig in haar werk en wilde wat anders. Maar wat? En hoe moest ze solliciteren – dat had ze bijna 40 jaar niet gedaan. Via het leerwerkloket, Leo Loopbaan en het UWV vond ze de weg naar een nieuwe baan. “Iedereen nam me serieus.”

De eerste dag bij haar nieuwe werkgever zit er net op als we Renée spreken. Na 38 jaar als reisadviseur gewerkt te hebben, is ze nu zorghulp bij mensen met dementie. “Poeh, ik moet echt bijkomen”, zegt ze. “Ik zit vol met informatie. Maar ik vond het prachtig. Ik heb een fijne begeleider en het werk is echt leuk. Op weg naar huis zat ik fluitend in de auto. Dat was lang geleden.”

Cv uit 1984
Renée genoot van haar werk als reisadviseur. Klanten adviseren, reizen verkopen: ze was er goed in. Maar toen kwam corona. “De verkoop viel stil. Ik was alleen nog bezig met het terughalen van mensen en het oplossen van problemen. Het maakte me niet gelukkig.” Het was voor haar het moment om verder te kijken. “Ik zei altijd: als ik nog wat anders wil, dan moet het voor mijn 60ste. Maar ja, waar begin je? Mijn cv dateerde uit 1984 en solliciteren had ik een eeuwigheid niet gedaan.”

Spiegel voorgehouden
Ze besloot het UWV te bellen. “Ik zei letterlijk: help. Toen was het even stil aan de andere kant van de lijn. Nadat ik mijn verhaal gedaan had, ben ik goed geholpen.” Ze werd in contact gebracht met het Leerwerkloket Midden-Limburg, die haar aanmeldde voor een loopbaanadvies bij Leo Loopbaan. “Daar kreeg ik een spiegel voorgehouden”, zegt ze. “Ik was niet gelukkig en dacht dat het puur door mijn werk kwam. Maar ik zat tegen een burn-out aan. Ik was helemaal niet toe aan ander werk, moest eerst maar eens tot rust komen.”

Sollicitatietraining
Nadat dit gebeurd was, belde het UWV met het aanbod om een sollicitatietraining te volgen. “Dat heeft me zóveel gebracht. Ik heb een actueel cv gemaakt, een motivatiebrief leren schrijven, sollicitatiegesprekken geoefend én een assessment gedaan om te kijken waar mijn interesses liggen.” De zorg en de uitvaartbranche sprongen er uit, zegt ze. “Uitvaartbegeleider vind ik mooi, maar toch wat te heftig; ik neem het werk snel mee naar huis. Daarom ben ik in de zorg gaan kijken.”

Meeloopdag
Via een vriendin regelde ze een meeloopdag. “Zij werkt als zorghulp bij ouderen. Ik zou twee uur meelopen, maar het werden er zes. Ik vond het fantastisch.” Ook de zorgorganisatie was enthousiast: Renée kreeg meteen een baan aangeboden. “Helaas was de woon-werkafstand wat te groot, maar het zorgde er wel voor dat ik direct ben gaan solliciteren bij zorginstellingen in de buurt.” Met succes: ze werd op meerdere plaatsen aangenomen. Na gesprekken bij de organisaties koos ze voor Hornerheide.

Serieus genomen
Renée is dankbaar voor de hulp die ze kreeg vanaf het eerste telefoontje aan het UWV. “Ik voelde me overal gehoord. Bij het UWV, het leerwerkloket en Leo Loopbaan, iedereen nam me serieus. Dat gaf vertrouwen en motivatie.” Nu zit ze op haar plaats, zegt ze. “Ik ben een gevoelsmens, dit past bij me.”

Overweeg jij ook een andere baan maar weet je niet waar je moet beginnen?

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.