fbpx

Romina begint de dag nu met een glimlach

Romina begon de dag altijd gejaagd, met haar hoofd vol dingen die ze die dag moest doen. Na de workshop Begin je dag met een glimlach van Leo Loopbaan pakt ze het anders aan. “Ik ga nu relaxter de deur uit ‘s morgens.”

“Nog niet zolang geleden was het iedere ochtend een mallemolen in mijn hoofd als ik wakker werd. Ik stond direct ‘aan’: dít staat op het programma vandaag, dááraan moet ik denken, dát mag ik niet vergeten. Ik was absoluut niet relaxt. Ook al, omdat ik van nature ook nog bedenk wat er allemaal fout kan gaan op zo’n dag. Dus ik was benieuwd naar de workshop Begin je dag met een glimlach. Leo Loopbaan gaf deze workshop tijdens een studiedag van ons team op VISTA College.”

Morning Miracle
“In de workshop kregen we meerdere oefeningen en opdrachten. Bijvoorbeeld om eens goed na te denken wat jou een glimlach bezorgt. Waar word je blij van en ben je je daarvan bewust? Ik wel. Na een slechte dag ga ik naar mijn nichtje, omdat ik weet dat zij me opvrolijkt. Dat zijn zorgeloze, blije momenten. Er kwamen ook energizers voorbij, korte activiteiten die je helpen om op te frissen. En onderdelen van het boek Morning Miracle van Hal Elrod kwamen aan bod. Volgens Elrod krijg je meer focus en energie als je iedere morgen een uur eerder opstaat en een vaste ochtendroutine toepast.”

Inspirerend
“Die theorie inspireerde me. En vooral ook het enthousiasme waarop workshopleider Ramon het toelichtte. Hij putte daarbij uit eigen ervaring. Heel aanstekelijk. In Elrods theorie gebruik je het uur dat je eerder opstaat helemaal voor jezelf. Hij noemt zes routines: stilte, zoals mediteren, affirmeren – positieve gedachten hardop uitspreken -, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven. Ik heb voor een 30-dagen-challenge gekozen om daarmee aan de slag te gaan.”

Wekker op 5 uur
“Ik ben aan de challenge begonnen, met ondersteuning van een app. Mijn wekker ging eerst om 6 uur af, nu om 5 uur. Ik sta op en pas – voordat ik mezelf verzorg – een aantal routines toe die Elrod noemt. Ik lees bijvoorbeeld in zijn boek, schrijf op wat ik ga doen die dag en reflecteer op wat ik gisteren gedaan heb. Het vroeg opstaan vond ik in het begin zeker niet fijn. Nu het meer routine begint te worden en ik de voordelen ervaar, gaat het al minder moeizaam.”

Trots
“Ik ben blij dat ik volgehouden heb, want de aanpak werkt. Ik begin doelgerichter aan mijn dag, heb meer regie en ben relaxter. Als ik de deur uitga, is mijn hoofd minder vol. Daar heb ik de hele dag profijt van. Ik ga dan ook door met mijn ochtendroutine en wil die uitbreiden. Ik geloof in affirmeren, dat ga ik zeker doen. Bewegen zo vroeg in de ochtend vind ik niet leuk; daar zal ik mijn draai nog in moeten vinden. Mediteren heb ik al eens gedaan en wil ik ook weer oppakken. In de toekomst hoop ik dankzij de ochtendroutine ook meer energie te krijgen, maar voor nu ben ik trots op wat ik bereikt heb dankzij de workshop. De start van mijn dag is positief veranderd, ik begin de dag met een glimlach en denk dat het alleen maar beter wordt als ik hiermee doorga.”

Romina begint de dag nu met een glimlach!
*Foto is ter illustratie

Wil je als team ook de workshop Begin je dag met een lach in huis halen?

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.