fbpx

Sandra gooit het roer om: ‘Ik ga doen wat ik echt leuk vind’

Na zeventien jaar in de zorg gewerkt te hebben, gooide Sandra (45 jaar) het roer om. Dankzij workshops van Leo Loopbaan ontdekte ze dat het werk in de ouderenzorg eigenlijk niet zo goed bij haar past. “Ik ben meer een verbinder dan een verzorgende.”

“Ik ben vanuit oude denkpatronen het vak van verzorgende ingerold. Ik was er ook goed in. Maar ik vond het heel zwaar om met ouderen te werken, vooral emotioneel gezien. Na zeventien jaar was ik helemaal leeg, ik zat tegen een burn-out aan. Dat was voor mij de reden om ontslag te nemen. Eenmaal thuis kwam ik in een identiteitscrisis: wie ben ik eigenlijk, nu ik geen verzorgende meer ben? Wat kan ik, wat heb ik te bieden?”

Stuur weer zelf in de hand

“Mijn huisarts wees me op Leo Loopbaan. Bij Leo heb ik een aantal workshops gevolgd, zoals Mindwalk en De Spiegel. Mindwalk is een techniek om weer in contact te komen met je gevoel, je natuurlijke kompas. Dat hielp me om weer zelf het stuur in handen te nemen, na jarenlang op de automatische piloot gewerkt te hebben. Dankzij De Spiegel heb ik voor mezelf duidelijk gekregen wat mijn talenten en vaardigheden zijn.”

Louter levenskunst

“Ik ben positief ingesteld, opgewekt, creatief en schrijf graag. Ook ben ik een echt mensenmens: ik wil niet zorgen voor mensen, maar zorgen dat mensen in beweging komen. Een nieuwe baan zal op dat gebied liggen. Mensen coachen en trainen, bij een organisatie die de mens centraal zet en maatschappelijk betrokken is. Om dat goed te kunnen doen, zal ik zeker een opleiding moeten volgen, daar heb ik nu al zin in. Ik werk ook aan een boek over mijn eigen levenslessen. Louter Levenskunst gaat het heten. Onder die naam ben ik al actief op Instagram. Ik hoop daarmee mensen te inspireren en in beweging te krijgen om beter voor zichzelf te zorgen.

Energie en voldoening

“De workshops van Leo Loopbaan hebben mij de handvatten gegeven waarnaar ik op zoek was. De workshops zijn praktisch en laagdrempelig, de coaches Joop en Linda zijn kundig, betrokken en brengen hun eigen ervaringen in. Ik vond het fijn om samen met anderen te zijn die met dezelfde vragen rondliepen. Samen kun je elkaar verder helpen. Dankzij de workshops heb ik mezelf weer ontdekt. Ik weet nu wat ik wil en vooral ook wat ik niet meer wil. Ik ga doen wat ik echt leuk vind, werk waar ik energie en voldoening van krijg.”

Wil jij ook weer zelf de regie over jouw loopbaan?

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.