fbpx

Scherpschutter wordt verpleegkundige

Rico Doek (28): “Ik zit in een klas vol zijinstromers”

Acht jaar werkte Rico Doek met veel plezier bij defensie als scherpschutter. Vanwege bewezen dienst mocht hij een opleiding uitkiezen en kijken of hij zich verder wilde ontwikkelen in het leger of liever toch iets anders wilde. “Ik koos zonder enige twijfel voor de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg bij Arcus College. De eerste twintig weken ging ik fulltime naar school en vervolgens ging ik vier dagen werken en nog één dag naar school.” 

Rico komt uit een échte zorgfamilie en weet dus hoe dankbaar dat werk is. “Iedereen zei altijd al: Op een dag word jij ook lid van de club en inmiddels heb ik inderdaad mijn eerste diploma te pakken!” Na een jaar opleiding en stage in Verpleeghuis Lückerheide van Meander, besloot Rico om afscheid te nemen bij defensie en voor de zorg te gaan. “Ik zag na een tijdje dat verpleegkundigen vaardigheden hebben die ik óók graag wil toepassen. Ik besloot vervolgens om nog een opleiding te volgen” Inmiddels zit hij daarom wederom een dagje per week in een speciale klas voor zij-instromers bij Arcus College, dit keer voor de opleiding tot verpleegkundige op mbo niveau 4.

Bron: De Limburger, gezond in Limburg, Peter Swelsen

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.