fbpx

Wanneer heb ik een goed cv? Lees hier de tips van Loopbaancoach Joop.

Wanneer heb ik een goed cv?

Leg je cv voor aan 10 mensen en je zal 10 verschillende antwoorden en tips krijgen. Dat is ook direct het lastige van het opstellen van een cv. Het cv zal primair een goede weergave moeten zijn van wie jij bent, waar je kwaliteiten liggen, welk onderscheidend vermogen je hebt, hoe jij als mens in elkaar zit, wat je beweegt, drijft enzovoorts.

Hoe goed ken jij jezelf, en hoe goed kent een ander jou? Dat is dus best lastig, zeker als je jezelf, als levend persoon, moet weergeven op een plat stuk papier. Regelmatig zal je een reactie krijgen met als vraag: waarvoor is dit cv bestemd? (welke functie, welk bedrijf?). Dus blijkbaar is niet alleen je ‘persoonlijke’ cv, je eigen presentatie, bepalend. Ook waarvoor je het cv hebt opgesteld zal een belangrijke factor spelen bij de vraag of het een goed cv is. Dit geeft al aan dat je niet zal kunnen volstaan met één universeel cv, maar dat je telkens weer moet toeschrijven naar de betreffende vacature of het doel waarvoor je het cv maakt.

Maar wanneer is mijn cv dan goed? 
Heel simpel; als je het doel bereikt dat je ermee wil bereiken!

En wat is dat doel dan?
Daar zijn veel antwoorden op te formuleren, maar ook hier is het antwoord simpel. Op het moment dat je een cv verstuurt naar aanleiding van een vacature is je doel dat je een uitnodiging voor een gesprek ontvangt. Heb je die uitnodiging ontvangen? Dan is je cv goed!

Joop Brusselers
Loopbaancoach

Workshop ‘Mijn cv en motivatie’
Met regelmaat organiseer ik workshops over het opstellen van een goed cv; een praktische workshop vol met tips en tricks over het opstellen van jouw cv en het schrijven van je motivatie. Bekijk het overzicht aan activiteiten en schrijf je in voor een van mijn workshops. 

Liever een persoonlijk gesprek of meer informatie? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder. 

Ik ben Leo, jouw persoonlijke loopbaancoach. 

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.