fbpx

Wat is jouw onderscheidend vermogen?

Hoe kom je erachter wat jouw onderscheidend vermogen is en hoe vertel je het anderen?

“Waarom ben jij degene die wij voor deze baan / klus / functie / uitdaging moeten hebben?” Een vraag die je zeker al een keer hebt gekregen en/of nog gaat krijgen. Maar hoe geef je daar zo helder en krachtig mogelijk antwoord op?

Volledig overzicht

In al mijn jaren als (loopbaan)coach heb ik geconstateerd dat een overall beeld van het eigen profiel vaak ontbreekt. Competenties komen, onder andere, voort uit ervaringen, testen en onderzoeken. Samen vormen zij echter slechts een (klein) deel van je profiel. Dat heeft mij ertoe geïnspireerd om een hulpmiddel te ontwikkelen dat je helpt om in één overzicht een volledig beeld te krijgen van jouw onderscheidend vermogen en de wijze waarop de verschillende aspecten in verband staan met elkaar.

Waar ga jij van shinen? 

Dit model gebruik ik als uitgangspunt om in beeld te brengen hoe iemand zich kan profileren maar ook om helder te krijgen wanneer en waar iemand écht tot zijn recht kan komen (en dus gaat shinen), waarbij de omgevingsfactoren van groot belang zijn.

Handig hulpmiddel

Dit overzicht kan worden gebruikt om jouw ‘pitch’ helder en krachtig te maken, maar het is vooral een handig hulpmiddel. Enerzijds ondersteunt het je bij het analyseren van je onderscheidend vermogen en anderzijds helpt het je helder te krijgen welke omgevingsfactoren van belang zijn om een optimaal functioneren voor jou mogelijk te maken.

Wat is jouw onderscheidend vermogen?

Workshop ‘Mijn onderscheidend vermogen’

Met regelmaat organiseer ik voor Leo workshops over jouw onderscheidend vermogen. In deze workshop help ik je om jouw onderscheidend vermogen te ontdekken. Je krijgt tips over hoe je dit aan anderen over kunt brengen. Bekijk het overzicht aan activiteiten en schrijf je in! 

Vragen: neem gerust contact met me op!

Joop Brusselers
Loopbaancoach

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.