fbpx

Werkgeversgedrag: werving en behoud van personeel

Aandeel moeilijk vervulbare vacatures blijft gelijk, krapte neemt nog niet af.

In bijna zeven van de tien bedrijven zijn één of meer vacatures ontstaan in de afgelopen twaalf maanden. Dit blijkt uit een enquête over het vervullen van vacatures en behouden van personeel, nu en in de nabije toekomst, onder ruim 2 duizend bedrijven. In een soortgelijk onderzoek onder werkgevers in het najaar van 2018 ging het om 60%. 2 Het aandeel moeilijk vervulbare vacatures blijft ongeveer gelijk (45%).

De krapte op de arbeidsmarkt lijkt dus nog niet af te nemen. Als werkgevers hun vacatures moeilijk kunnen vervullen, gaan ze vooral anders en meer werven. Het aanpassen van arbeidsvoorwaarden en/of functie-eisen wordt niet vaak spontaan genoemd. Werkgevers die aangeven zich in te spannen om personeel te behouden, zorgen voor persoonlijk aandacht en een goede werksfeer. Ook past een deel van de werkgevers de lonen aan en/of bieden ze (meer) opleidingsmogelijkheden.

Opvallend is dat het aanpassen van lonen wel als middel voor personeelsbehoud genoemd wordt terwijl dit niet of nauwelijks als oplossing voor de moeilijk vervulbare vacatures aangedragen is.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.