fbpx

Zo maak jij indruk met je LinkedInprofiel!

Het is niet onbekend dat solliciteren en netwerken tegenwoordig ook online gaat. Het platform daarvoor is namelijk: LinkedIn. Dit wordt tegenwoordig steeds belangrijker, dus als je nog geen profiel hebt maak het dan snel aan!

Waarom LinkedIn?

LinkedIn is niet alleen het zakelijke platform, maar er staan ook veel vacatures op aangeboden. Het opbouwen van je netwerk kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarnaast kijken veel recruiters op dit platform. Als je relevante informatie op je LinkedIn profiel hebt en deze zo goed mogelijk bijwerkt is er grote kans dat je wordt benaderd via LinkedIn. Mocht je al een sollicitatiegesprek hebben is de kans groot dat je profiel van te voren bekeken wordt, vul deze dan ook goed aan.

Hoe val je op?

Maar hoe val jij nou op tussen al die miljoenen profielen? Daarvoor zetten we een aantal tips die niet mogen ontbreken op jouw profiel op een rijtje!

  • Zorg voor een professionele LinkedIn foto, het is een zakelijk platform dus jouw Facebookprofielfoto is waarschijnlijk niet geschikt. Daarnaast is het belangrijk dat deze foto actueel is.
  • Vermeld je werkervaring, diploma’s en certificaten. Ook als je nog bezig bent met een studie kun je deze vast toevoegen. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van je LinkedIn profiel.
  • Geef aan waar jouw interesses en vaardigheden liggen. Recruiters kunnen zoeken op trefwoorden en dan komen ze sneller bij jouw profiel uit. Het beste is ook nog om een bevestiging te krijgen van deze vaardigheden, dat zou je aan je eerdere werkgever of collega kunnen vragen.
  • Voeg connecties toe! Bij 500 connecties kun je niet meer zien hoeveel je er hebt. Dit is dan ook een mooi doel. Wees niet bang om mensen uit te nodigen, van collega’s tot studenten en/ of leraren. Wie weet heeft een oude connectie net het juiste netwerk. Als zij jouw bericht liken dan komt dit automatisch in een ander zijn netwerk terecht. Je kunt ook je uitnodiging personaliseren als je deze persoon niet heel goed kent met een reden waarom deze connectie voor jou van belang is.
  • LinkedIn bevat ook nog interessante groepen en pagina’s. Abonneer je op de thema’s die jij interessant vindt. Zo kom je sneller in contact met mensen die dezelfde interesses hebben.
  • Schrijf een samenvatting over jezelf. Hierin kun je quotes benoemen die (ex)werkgevers over jou hebben gezegd en je loopbaan beschrijven. Zo kunnen recruiters snel inschatten hoe jij als persoon bent en of je bij het bedrijf of de functie past. Zo komt je profiel stap voor stap richting een professioneler account.

Een professioneel account zorgt voor meer bereik en views dus ga snel aan de slag met deze tips!

Wil jij jouw LinkedIn profiel nog een stapje verder tillen? Volg dan de gratis webinar van Linkedin, daar kun je je hier voor aanmelden! Let op: deze workshop heeft wel een lange wachttijd.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.