fbpx

Hbo en Wo in Limburg

Heb je hulp nodig bij het zoeken van een hbo of wo opleiding in Limburg? Heb je behoefte aan meer informatie over hbo en wo opleidingen in Limburg of sta je op het punt je in te schrijven voor een opleiding maar heb je nog vragen? Ik help je graag!

Hieronder heb ik vast een paar handige links voor je verzameld.

Heb je liever persoonlijk advies? Neem contact met me op via het formulier op mijn contactpagina. Ik maak graag kennis met je!

Hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs

Het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het wetenschappelijk onderwijs (wo) vormen samen het hoger onderwijs (ho). Hogescholen (hbo) en universiteiten (wo) vallen onder dezelfde wetgeving: de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (Whw). Om in te kunnen spelen op internationale ontwikkelingen, is in het studiejaar 2002-2003 de bachelor-masterstructuur ingevoerd.

Aankomend studenten worden toegelaten tot een hbo-opleiding met een havo-diploma, een vwo-diploma of een diploma op mbo-4-niveau. Toelating tot een universiteit kan worden verkregen met een vwo-diploma, een hbo-propedeuse of -bachelor, met bepaalde buitenlandse diploma’s of met een colloquium doctum.

Open data hoger onderwijs gaat over studenten (ingeschrevenen) en universiteiten en hbo instellingen (adressen).

Dienst Uitvoering Onderwijs
Op de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) vindt je informatie met betrekking tot alle instanties in Limburg die hbo en wo scholing aanbieden. Denk hierbij

HBO: Zuyd Hogeschool
Je kunt bij Zuyd Hogeschool niet alleen terecht voor bijna elke mogelijke bacheloropleiding, maar ook voor een kwalitatief goede opleiding. Persoonlijke aandacht is er erg belangrijk. Dit jaar zijn 32 opleidingen van Zuyd in de Keuzegids HBO beoordeeld. Daarvan staan er vier op de eerste plaats in hun categorie. Zes opleidingen zijn bestempeld als excellent. 

HBO: HAS Hogeschool
HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en leefomgeving op twee locaties: Den Bosch en Venlo. De kernwaarden zijn: betrokken, ondernemend en eigenwijs. De HAS richt zich op drie kernactiviteiten: onderwijs, kennistransfer en kennisontwikkeling.

HBO: Fontys Hogeschool
Fontys verzorgt onderwijs en onderzoek en vormt als brede hogeschool de grootste publieke kennisinstelling in Zuid Nederland. Door onderwijs en onderzoek te verbinden aan innovatieprocessen van de regio en daarbuiten wil Fontys een innovatiemotor van de regio zijn. Met haar onderwijs en onderzoek in vrijwel alle sectoren van de samenleving is de impact van Fontys groot. 

WO: Maastricht University
De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en is met haar 16.300 studenten en 4.300 medewerkers nog steeds groeiende. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs.

WO: Open Universiteit
De Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit met een bijzondere opdracht: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs. De Open Universiteit heeft een hoogwaardig onderwijsaanbod voor wie niet kan (of wil) studeren aan een andere Nederlandse of Vlaamse universiteit. Voor het bacheloronderwijs zijn er geen vooropleidingseisen en het onderwijs is ingericht op studeren in deeltijd. Het onderwijsmodel staat voor persoonlijk en activerend online onderwijs, met veel flexibiliteit voor studenten. 

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.