fbpx

Mbo in Limburg

Heb je hulp nodig bij het zoeken van een mbo opleiding in Limburg? Heb je behoefte aan meer informatie over mbo opleidingen in Limburg of sta je op het punt je in te schrijven voor een opleiding maar heb je nog vragen? Ik help je graag!

Hieronder heb ik vast een paar handige links voor je verzameld.

Heb je liever persoonlijk advies? Neem contact met me op via het formulier op mijn contactpagina. Ik maak graag kennis met je!

Middelbaar beroepsonderwijs

Het mbo bereidt leerlingen voor op de beroepspraktijk of op een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs. Mbo-opleidingen worden aangeboden door regionale opleidingencentra (ROC’s), vakscholen en agrarische opleidingencentra (AOC’s) en zijn in twee varianten te volgen: de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en de beroepsopleidende leerweg (bol). Een opleiding met de beroepsbegeleidende leerweg bestaat uit meer praktijkonderwijs en de beroepsopleidende leerweg is meer theoretisch van aard.

Dienst Uitvoering Onderwijs
Op de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) vindt je informatie met betrekking tot alle instanties in Limburg die mbo scholing aanbieden. Denk hierbij aan deelnemers, opleidingen, personeel en instellingen (adressen).

Mbo Raad
Op de website van mbo Raad vindt je een handige kaart met alle mbo-opleidingen in Nederland. 

CITAVERDE College
CITAVERDE College verzorgt VMBO en MBO opleidingen in BOL / BBL evenals erkende beroepsopleidingen, trainingen, cursussen en innovatieprojecten voor het bedrijfsleven. CITAVERDE College heeft zes uitvoeringslocaties – Roermond, Nederweert, Maastricht, Heerlen, Horst.

VISTA college
Een goede start van je toekomst als vakman of -vrouw. Dat is wat je wil. VISTA college helpt je daarbij. Want bij Leeuwenborgh vind je altijd een opleiding die bij je past: van maatschappelijke zorg tot techniek en van CIOS tot toerisme. Op deze website ontdek je ze allemaal.

Gilde Opleidingen
Bij Regionaal Opleidingen Centrum Gilde Opleidingen wordt je opgeleid voor het echte werk. Van het beveiligen van een grootschalig evenement tot het bakken van honderden broden op een dag en de entertainment op een camping in Zuid-Spanje. De opleidingen staan dicht bij de realiteit, waardoor theorie en praktijk moeiteloos in elkaar overgaan.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.