fbpx

Meike kiest op haar eigen manier

Het kiezen van een studie kan je stress opleveren. Niet bij Meike Ruland. Zij koos een nogal ongebruikelijke weg om een studie te kiezen. “Ik wist dat ik naar Amsterdam wilde.”

Het laatste jaar voortgezet onderwijs. Geslaagd! Eindelijk, weg uit die schoolbanken. Een heerlijke vakantie –alhoewel die er door corona waarschijnlijk heel anders uitziet dan je voor ogen had-  en dan fris aan een nieuwe opleiding beginnen. Maar welke? Wil je een opleiding met baanzekerheid? Kies je voor een lekker salaris? Voor doorgroeimogelijkheden of een avontuur? Of ga je van je hobby je beroep maken? De keuze is enorm. En dan zijn er ook nog anderen (lees: ouders) die het allemaal wel weten. Help, stress!

Marketing

Niet bij Meike. Zij heeft haar keuze al gemaakt en zich ook al aangemeld.  “Ik ga communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Vooral marketingcommunicatie vind ik interessant. Hoe kun je consumenten beïnvloeden om jouw product te kopen? Welke reclame werkt goed? Welk medium past het beste? En welke boodschap. Dat wil ik leren.” De studie communicatiewetenschappen sluit het best bij haar interesses aan, zegt ze. “Daarnaast vind ik het fijn dat de studie grotendeels in het Engels is en je een half jaar naar het buitenland kunt voor een stage.”

LEO010 - Quote_liggend_geel

Niet de verstandigste manier

Goed doordachte keuze, Meike. Het klinkt alsof je allang wist wat je wilde. “Nou, nee. Ik denk ook dat ik me niet op de verstandigste manier georiënteerd heb.” O. Leg uit. “Ik heb eerst de stad gekozen. Ik wil graag naar Amsterdam. Ik heb dus alleen daar naar studies gezocht. Twee daarvan vond ik erg interessant: communicatiewetenschappen en international business administration (IBA). Ik ben samen met mijn ouders naar de open dag geweest van beide studies. Communicatiewetenschappen past beter bij me, omdat de studie theoretischer en mensgerichter is dan IBA. Daarom heb ik daarvoor gekozen.”

Kamer zoeken

En nu dus op zoek naar een kamer in de overvolle hoofdstad. “Klopt. Maar wat dat betreft is corona misschien een steuntje in de rug. Door de crisis komen er meer kamers vrij.  Dus hopelijk wordt het makkelijker om een kamer te vinden.”

Hulp bij keuze

Heb jij al een keuze gemaakt voor een vervolgstudie? Of ben je nog zoekende? Ga eens aan de slag met onze zelftests. Die kunnen je op het goede spoor zetten. Met de TalentScan bijvoorbeeld kom je erachter waar je goed en minder goed in bent.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.