fbpx

“Vakantiewerk verbreedt je horizon”

De stage van Meike Stassen (20) beviel zo goed, dat ze in de zomer mocht blijven voor vakantiewerk. “Zo kun je je horizon verbreden.”

De zomervakantie is voor veel studenten een moment van ontspanning. Een pauze van school en stage. Maar vanwege de corona crisis zal deze zomer voor veel studenten er anders uitzien dan normaal. Je kunt ervoor kiezen om deze zomer thuis, op de bank te hangen, of om je tijd op een productieve manier te besteden met bijvoorbeeld vakantiewerk. Meike Stassen (20) koos voor dat laatste.

Horizon verbreden

Meike is derdejaars duaal-student HBO Verpleegkunde. In haar tweede jaar heeft zij stage gelopen bij de thuiszorg van MeanderGroep. Dat beviel zo goed, dat ze vervolgens ook haar vakantiewerk daar heeft gedaan. Een keuze die goed heeft uitgepakt! “Als je een opleiding in de zorg volgt, is het juist leuk om ergens te werken waar je nog nooit gewerkt hebt. Zo kun je je horizon verbreden.”

Leer jezelf kennen

Nog een voordeel van vakantiewerk volgens Meike is dat je jezelf er beter door leert kennen. “Je ervaart hoe het is om zelfstandig te werken en of dit bij je past.” Daar is ook loopbaancoach Joop Brusselers het mee eens. “Een bijbaantje levert naast de oriëntatie op het beroep of de werkzaamheden ook heel veel informatie en kennis op hoe je zelf acteert binnen een organisatie.”

Ben jij nog niet helemaal klaar voor het werkveld, maar wil je toch ontdekken wat wel, en wat absoluut niet bij jou past? Ontdek wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn op de werkvloer met behulp van deze zelftest. Door te kijken naar hoe je functioneert en reageert in bepaalde situaties kom je erachter wat je persoonstype is. 

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.