Studiekeuze

Geslaagd! En nu?

Het laatste jaar voortgezet onderwijs. Geslaagd! Eindelijk, weg uit die schoolbanken. Een heerlijke vakantie –alhoewel die er door corona waarschijnlijk heel anders uitziet dan je voor ogen had- en dan fris aan een nieuwe opleiding beginnen. Maar welke? Wil je een opleiding met baanzekerheid? Kies je voor een lekker salaris? Voor doorgroeimogelijkheden of een avontuur? Of ga je van je hobby je beroep maken? De keuze is enorm. En dan zijn er ook nog anderen (lees: ouders) die het allemaal wel weten. Help, stress!

Andrea Lindl weet het nog niet

2 jaar geleden begon Andrea Lindl met nadenken over een vervolgstudie na het vwo. Ze oriënteerde zich, bezocht open dagen, liep mee. En schreef zich in voor 2 opleidingen. Een traject uit het boekje. Maar nu, met de finish in zicht, heeft ze haar definitieve keuze nog niet gemaakt. Slaat de twijfel alsnog toe? 

Geen studiekeuzestress voor Meike​

Studiekeuzestress? Niet voor Meike Ruland. Ze gaat communicatiewetenschappen doen. Hoe ze tot haar keuze gekomen is? “Ik denk dat ik me niet op de verstandigste manier georiënteerd heb.” Ben je nieuwsgierig wat ze gedaan heeft?