fbpx

Corona houdt Max niet tegen

Max van den Haspel wist al snel wat hij wil na de middelbare school: hij wil graag een studie tot horecaondernemer volgen. Maar toen kwam de coronacrisis. “Dan krab je je toch wel even achter de oren.”

Het laatste jaar voortgezet onderwijs. Geslaagd! Eindelijk, weg uit die schoolbanken. Een heerlijke vakantie –alhoewel die er door corona waarschijnlijk heel anders uitziet dan je voor ogen had-  en dan fris aan een nieuwe opleiding beginnen. Maar welke? Wil je een opleiding met baanzekerheid? Kies je voor een lekker salaris? Voor doorgroeimogelijkheden of een avontuur? Of ga je van je hobby je beroep maken? De keuze is enorm. En dan zijn er ook nog anderen (lees: ouders) die het allemaal wel weten. Help, stress!

"Ik heb getwijfeld of de horeca nog wel een goede keuze is."

Open dagen en meeloopdagen

Niet voor Max. “Ik werk al 3 jaar in de horeca. Ik vind het heel leuk en interessant werk. Ik wil er dan ook graag mijn beroep van maken. Ik ben op de open dagen van meerdere opleidingen geweest en heb ook een paar keer meegelopen.” Begin dit jaar hakte hij de knoop definitief door. Max: “Ik heb me aangemeld bij de opleiding ondernemer horeca bij VISTA college in Heerlen.”

Corona

En toen legde het coronavirus het leven lam. De horeca is een van de hardst getroffen sectoren. Vooral omdat restaurants, zalen en cafés lastig kunnen voldoen aan de maatregel dat personen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Max: “Het heeft me wel aan het denken gezet. Ik heb getwijfeld of de horeca nog wel een goede keuze is. Maar uiteindelijk heb ik besloten om de opleiding te gaan doen. Ik weet zeker dat we hier uiteindelijke beter uitkomen.” 

"Een studiekeuze maken is sowieso lastig, zeker in deze tijd!"

Hulp bij keuze

Max is niet de enige die het lastig vindt om zijn keuze te maken. Marieke van Kemenade is loopbaanadviseur bij het GildeLoopbaancentrum en vertelt hoe ze studenten op afstand toch probeert te helpen. “Een studiekeuze maken is sowieso lastig, zeker in deze tijd.”

Zelftest

Heb jij al een keuze gemaakt voor een vervolgstudie? Of ben je nog zoekende? Op leoloopbaan.nl vind je onder meer zelftests die je op het goede spoor kunnen zetten. Met de Waardentest bijvoorbeeld kom je erachter wat jij echt belangrijk vindt in je werk. 

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.