fbpx

Andrea is er al 2 jaar mee bezig

Wat wordt het: psychologie of voeding & gezondheid? Andrea Lindl weet het nog niet. Voor de zekerheid heeft ze zich voor beide opleidingen aangemeld. Slaat de stress na een gedegen oriëntatieperiode toch nog toe?

Het laatste jaar voortgezet onderwijs. Geslaagd! Eindelijk, weg uit die schoolbanken. Een heerlijke vakantie –alhoewel die er door corona waarschijnlijk heel anders uitziet dan je voor ogen had-  en dan fris aan een nieuwe opleiding beginnen. Maar welke? Wil je een opleiding met baanzekerheid? Kies je voor een lekker salaris? Voor doorgroeimogelijkheden of een avontuur? Of ga je van je hobby je beroep maken? De keuze is enorm. En dan zijn er ook nog anderen (lees: ouders) die het allemaal wel weten. Help, stress!

Gedegen oriëntatie

Andrea leek die stress te voorkomen. In 4 vwo al begon ze namelijk met oriënteren. “Het begon dan met loopbaanoriëntatie-avonden op school. Dankzij deze avonden kon ik al een richting kiezen. In de vijfde klas heb ik verschillende open dagen bezocht. Ook heb ik een gesprek met de decaan op school gevoerd over mijn studiekeuze en heb ik op school meegedaan aan activiteiten rondom de oriëntatie, zoals vragenlijsten invullen.”

"Dankzij loopbaanoriëntatie-avonden op school kon ik al een richting kiezen"

Wat wordt het?

Een voorbereiding uit het boekje. Geen vuiltje aan de lucht dus. Eind vorig jaar koos ze voor 2 opleidingen: psychologie en voeding & gezondheid. “Voor psychologie heb ik me ingeschreven bij Maastricht University en voor voeding & gezondheid bij Wageningen University. Nu ze bijna klaar is met haar vwo, heeft ze nog steeds geen knoop doorgehakt. Krijgt ze alsnog keuzestress? Gezien het feit dat ze zich al aangemeld heeft voor beide opleidingen, zal dat wel meevallen. Succes met het maken van de definitieve keuze, Andrea!

Hulp bij keuze

Heb jij al een keuze gemaakt voor een vervolgstudie? Of ben je nog zoekende? Kijk eens op Leo Loopbaan. Daar vind je onder meer zelftests die je op het goede spoor kunnen zetten. Met de TalentScan bijvoorbeeld kom je erachter waar je goed en minder goed in bent.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.