fbpx

“De gemiddelde Limburger is te afwachtend”

Loopbaancoach Joop was te gast bij de eerste editie van Limburg Werkt. Zijn advies voor werkend Limburg is: “Maak gebruik van deze situatie”. 

Afwachtend

In de eerste editie van Limburg Werkt was Joop te gast om te vertellen over de invloed van de crisis op werkend Limburg. “De gemiddelde Limburger is nog redelijk afwachtend als het gaat om loopbaan en loopbaanactiviteiten” aldus Joop. Hij zou graag alle Limburgers willen enthousiasmeren om met hun loopbaan aan de slag te gaan. “Je krijgt niet zo vaak de gelegenheid om eens even goed naar jezelf te kijken . Maak gebruik van deze situatie!” 

Bekijk hieronder het hele item met Joop. 

Leer jezelf goed kennen 

Het advies van Joop is om deze tijd juist te gebruiken om jezelf wat beter te leren kennen. “Dat wil niet zeggen dat je als een idioot moet solliciteren maar kijk eens naar hoe je in het leven staat, wat zijn voor jou belangrijke waarden in je werk en in welke levensfase zit je?”. Dit schets een duidelijk beeld van de situatie en maakt het makkelijker om de volgende stap in je loopbaan te zetten. 

Aan de slag met je loopbaan

Om jezelf handvaten te geven kun je aan de slag met onze zelftesten. Zo kun je met behulp van de test Plezier in je werk in kaart brengen waar je al best tevreden over bent in je werk en wat je nog zou willen verbeteren. Je doet dat aan de hand van de vijf A’s van de kwaliteit van arbeid. Weet je niet welke concrete stap voor jou nu de juiste is? Maak dan een afspraak met Joop of een van onze andere loopbaan coaches.

Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.