fbpx

Met deze tips heb jij een succesvolle digitale sollicitatie!

Tegenwoordig blijven we zo veel mogelijk thuis. Veel werk voeren we digitaal uit, dus er is een grote kans dat ook jouw sollicitatiegesprek digitaal verloopt. Hoe bereid je je het beste voor op een digitaal sollicitatiegesprek? Daarvoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet!

Het is fijn dat we tegenwoordig met een laptop en internetverbinding al een heel eind komen. Zo is het mogelijk om geheel volgens de coronamaatregelen een sollicitatieprocedure via digitale weg te doorlopen. Een digitale sollicitatie is toch een tikkeltje anders dan een normale sollicitatie. Je kunt de sfeer op kantoor niet proeven, maar je kunt hier wel vragen over stellen.

Vijf tips om jouw digitale sollicitatie tot een succes te maken:

  1. Voorbereiding is het halve werk. In onze andere artikelen over sollicitatie lees je hoe jij je goed kunt voorbereiden. Zoek op internet naar veel gestelde vragen en lees je goed in op de vacature, de functie en de organisatie. Zo laat je zien dat je voor deze sollicitatie serieus en gemotiveerd bent.
  2. Voer je sollicitatiegesprek uit in een rustige omgeving thuis of in een ruimte waar niemand je kan storen. Vermijd afleidende factoren zoals veel geluid en ander beeld op de achtergrond.
  3. Om je goed verstaanbaar te maken kun je het beste je oortjes in doen of je koptelefoon opzetten. Zo worden achtergrondgeluiden verminderd en verstaat de andere partij jou het beste.
  4. Normalerwijze zie je de werkplek bij het sollicitatiegesprek, maar nu voer je deze vanuit thuis. Dan is het goed om vragen te stellen hoe je plek op het werk eruit ziet.
  5. Het is verleidelijk om thuis in je comfortabele kleding te zitten, maar wees representatief en professioneel tijdens je sollicitatie.

Mocht je het nog lastig vinden hoe je je voor moet bereiden op deze videosollicitatie, meld je dan hier aan voor de gratis workshop ‘Videosolliciteren’.

Over de workshop ‘Videosolliciteren’
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. In deze webinar worden de pluspunten van een videosollicitatie gepresenteerd. Zo krijg je tips en de juiste informatie waardoor jij jezelf kan onderscheiden van de andere kandidaten.


Deel dit artikel:

Wellicht vind je een van deze artikelen ook wel interessant

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

Loopbaanbegeleiding

Wil je graag wat extra begeleiding? Dan ben ik er voor jou met passende informatie of persoonlijke ondersteuning naar jouw behoefte. Dit kan telefonisch of digitaal, maar natuurlijk ook ‘in het echt’. Heb je hierover vragen of wil je een afspraak plannen neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.